Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Το βιβλίο του Β. Καραμανωλάκη στη Λάρισα

Το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο του Βαγγέλη Καραμανωλάκη, με τίτλο: «Ανεπιθύμητο Παρελθόν - Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ό αιώνα και η καταστροφή τους», που κυκλοφορεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Θεμέλιο, παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γόρδιοι Δεσμοί» και με αφορμή το έργο «Χειρόγραφα σε χαρτί (Βεβαιώσεις νομιμοφροσύνης των εικονιζόμενων προκειμένου να προσληφθούν για εργασία, τη δεκαετία του '50"). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Σκεντέρης πανεπιστημιακός, Γιάννης Μπόλης, ιστορικός τέχνης, Γιώργος Τράντας, σύμβουλος εκπαίδευσης, και ο συγγραφέας. Θα παρέμβουν ο εικαστικός Στέργιος Στάμος και ο ποινικολόγος Γιάννης Διαμαντής. Πριν την παρουσίαση, στις 7 μ.μ., θα προηγηθεί ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση «Γόρδιοι δεσμοί» από τον επιμελητή Γιάννη Μπόλη και τον εικαστικό Στέργο Στάμο.

 

Παρεμβάσεις για το Τατόι

Τη λήψη σωστικών μέτρων στο κτήριο των ανακτόρων του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι ζήτησε από τη Διεύθυνση Προστασίας Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων υπηρεσιών, η υπουργός Πολιτισμού. Οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κτήριο μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής, ο διαγωνισμός της οποίας προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και βρίσκεται στην τελική φάση επιλογής αναδόχου. Η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ενώ τον Μάιο του 2021 προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου.

Από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής ζητήθηκε επίσης η άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο κτήριο της οικίας Αρχικηπουρού, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών αποδοχής της δωρεάς εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου των εγκεκριμένων μελετών τριών κτηρίων, της οικίας Φροντιστή, του Βουτυροκομείου και του κτηρίου των Τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να αρχίσουν και εκεί εργασίες αποκατάστασης. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης του κτήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των εργοταξίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL