Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Στα πρόθυρα της παραίτησης όλη η διοίκηση του Οργανισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Στα πρόθυρα της παραίτησης όλη η διοίκηση του Οργανισμού

Με παραίτηση προειδοποιεί σύσσωμη η διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) αν το υπουργείο Πολιτισμού δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους να δώσει άμεσα λύση στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του προβλήματος που έχει ανακύψει με την πρόσληψη της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας, αλλά και άλλων προβλημάτων που το τελευταίο εξάμηνο συσσωρεύονται.

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με όσα περιέγραψε χθες ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την παρουσίαση του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος, συμπεριφέρεται ακριβώς με τον ίδιο απολίτιστο τρόπο που επέδειξε πριν την αλλαγή της διοίκησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αρνείται, εδώ και έξι μήνες, όχι μόνο να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά να έλθει έστω και σε στοιχειώδη επικοινωνία με τη διοίκηση. «Το πλέον οξύ και κρίσιμο πρόβλημα είναι αυτό που έχει ανακύψει με την πρόσληψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Παρ’ όλο που οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και έχει υπογραφεί σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με την κ. Ζενιώδη, αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται ένα και πλέον έτος αφότου το Μέγαρο δεν διαθέτει καλλιτεχνικό διευθυντή, γεγονός που έχει ήδη επιπτώσεις και επισκιάζει σοβαρά τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του, το 2020», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής «έχει προβεί σε επανειλημμένες εκκλήσεις, οχλήσεις, παρακλήσεις προς τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΠΟΑ και έχει αποστείλει επιστολές προς την υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος, ενημερώνοντάς την παράλληλα και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αφορούν στον Οργανισμό, άλλα νέα και άλλα πάγια και διαχρονικά, όλα όμως ζωτικής φύσεως και σημασίας». «Σε όλες αυτές τις εκκλήσεις από μέρους μας για ενημέρωση και επικοινωνία δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά του υπουργείου», υπογράμμισε για να καταλήξει πως «η σιωπή από πλευράς του ΥΠΠΟΑ και η συσσώρευση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εποπτευόμενος φορέας δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως απαξίωση προς τον ίδιο τον ΟΜΜΘ και τον πολιτιστικό του ρόλο, στον βαθμό που τον αφήνει από επιλογή καλλιτεχνικά ακέφαλο για τόσο μεγάλο διάστημα. Για τον λόγο αυτό κοινοποιούμε δημόσια την πρόθεσή μας να εξετάσουμε κάθε δυνατή ενέργεια, ακόμη και αυτήν της σύσσωμης παραίτησης του Δ.Σ., προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους μια υπεύθυνη λύση των σωρευμένων προβλημάτων».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια, που εδώ και πολλούς μήνες αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού της, Ζωή Ζενιώδη, αν και κατάρτισε ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα για το τρέχον εξάμηνο, δεν ήταν εκείνη που το παρουσίασε χθες και δεν έδωσε καν το «παρών» στην εκδήλωση. Σε κείμενό της που διαβάστηκε τονίζει ότι «το 2020, μια επετειακή χρονιά, βρίσκει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε νέες διαδρομές και με νέες προσεγγίσεις, με στόχο την ευρύτερη επαφή του κοινού με αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο πάνω στην παραλία. Ο προγραμματισμός του πρώτου εξαμήνου βασίζεται σε οργανωμένους άξονες, με θεματικές γραμμές που δημιουργούν νέες δομές και μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της τέχνης μέσα στην πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL