Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Περί Εθνικής Πινακοθήκης Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη...

Περί Εθνικής Πινακοθήκης

Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη συναρμόδιων φορέων που πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό Πολιτισμού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι χώροι του αμφιθεάτρου, του φουαγιέ και της σπείρας, ενώ στην επόμενη φάση θα τοποθετηθούν τα δάπεδα, τα καθίσματα και ο απαιτούμενος εξοπλισμός. Η Λ. Μενδώνη ζήτησε την επίσπευση και την εφαρμογή της μουσειογραφικής μελέτης, καθώς και της επιλογής αναδόχου και των διαδικασιών που αφορούν τους διαγωνισμούς για τη μεταφορά και ασφάλιση των έργων τέχνης από τις αποθήκες στο νέο κτήριο.

Υποβολή αιτήσεων για επιχορηγήσεις

Αίτηση υποβολής επιχορηγήσεων μπορούν να υποβάλλουν έως και τις 6 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι για δράσεις χορού και θεάτρου, εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού, κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων, μουσικής. Επίσης πολιτιστικές δράσεις που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες και την εξωστρέφεια του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, καθώς και προγράμματα για την προαγωγή της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ακόμη για Φεστιβάλ και Φιλαρμονικές. Η αξιολόγηση θα γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου και οι φορείς των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Μαΐου για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Η υποβολή γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση drasis.culture.gr

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο “Εγκλήματα των ισχυρών. Διαφθορά, οικονομικό και οργανωμένο έγκλημα”, (εκδ. ΕΑΠ) παρουσιάζεται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο Polis Art Café (Πεσµαζόγλου 5) από τους Βασίλη Καρδάση, Γιώργο Νικολόπουλο, Γιώργο Παπανικολάου και Σοφία Βιδάλη.

Επιπλέον παραστάσεις

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος για την «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη. που κάνει απόψε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε απόδοση - σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, προστίθενται επιπλέον παραστάσεις την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ., την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις