Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Καπράλου

Η νέα πτέρυγα του Μουσείου "Χρήστου Καπράλου" στην Αίγινα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε μεταξύ της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της αίθουσας του Μόραλη και του Νικολάου. Όπως επισημάνθηκε, οι μελέτες για τη δρομολόγηση του έργου είναι έτοιμες. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα επισπευστούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του «σημαντικού έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει την πολιτιστική και τουριστική εικόνα του νησιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών», όπως είπε. Όπως δήλωσε η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, κατά τη συνάντηση αναζητήθηκαν «κοινές δράσεις που μπορούν να δρομολογηθούν με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας τόσο της Αίγινας όσο και της Αττικής».

Μια βραδιά για τον Παύλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Παύλο Σιδηρόπουλο οργανώνουν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο "Κύτταρο" οι Απροσάρμοστοι. Το αφιέρωμα έχει καθιερωθεί εδώ και 29 χρόνια, κάθε Δεκέμβριο από την «οικογένεια», όπως ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος είχε χαρακτηρίσει το συγκρότημα: τον Κυριάκο Δαρίβα στα τύμπανα, τον Οδυσσέα Γαλανάκη στην κιθάρα κα τον Αλέκο Αράπη στο μπάσο. Πρόκειται για τα εναπομείναντα μέλη της εκλεκτής συντροφιάς που μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη, τον Λουκά Γκέκα και τον αξέχαστο Παύλο Σιδηρόπουλο άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ελληνική ροκ σκηνή.

«Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως»

Το βιβλίο του Βρετανού καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Τζέιμς Ντέιβιντσον «Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως - Μια ριζοσπαστική επανεκτίμηση της ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 7.30, στο Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο, από τον ίδιο τον συγγραφέα, τον Δημήτρη Πλάντζο, αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ, τον μεταφραστή Λύο Καλοβυρνά και τον δημοσιογράφο Τάσο Μπρεκουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL