Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεοδημοκρατικά μαχαιρώματα

Βαθιά ενοχλημένος από την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Σαλαμίνα ενόψει του εορτασμού για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, όντας βουλευτής της N.Δ. στη Β' Πειραιά, εμφανίστηκε χθες ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη ραδιοφωνική εκπομπή των Δήμου Βερύκιου και Τάκη Χατζή στον Αlpha 9,89.

Χαρακτηρίζοντας "αστοχία" την κίνηση της υπουργού, ο βουλευτής δεν μάσησε τα λόγια του. "Η κ. Μενδώνη πρέπει να είναι πιο προσεκτική και ο καθένας που πάει να κάνει τέτοιου είδους ενέργειες. Γιατί, ξέρετε, κάποιοι κάνουν τα μικρά παιχνιδάκια τους τώρα, στην πλάτη του πρωθυπουργού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναζητώντας το πολιτικό τους μέλλον. Βεβαίως και να το βρουν, αλλά οι βουλευτές πρέπει να ενημερώνονται" είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, "να μην ακυρώνουν κάποιοι υπουργοί τη θετική πορεία του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης". Νεοδημοκρατικά μαχαιρώματα, με νόημα!

Ο Μεγάλος Αιρετικός στο Ίδρυμα Ωνάσης

Το δεύτερο μέρος ενός κύκλου τραγουδιών, βασισμένου πάνω στην ανυπότακτη, αντισυμβατική και επαναστατική παγκόσμια ποίηση, παρουσιάζει απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο συνθέτης μελοποιεί ποιήματα των Αριστοφάνη, Βιγιόν, Καβάφη, Καρυωτάκη, Λαφόργκ, Παλαμά, Σεφέρη, Σχινά, Ώντεν, επιχειρώντας να φωτίσει τον «αιρετικό τους εαυτό”. Μάλιστα δεν διστάζει να ταιριάξει στην ίδια ενότητα και την ιρλανδέζικη παράδοση. Τα τραγούδια, που θα ερμηνεύσουν η Βερόνικα Δαβάκη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης, με ένα σύνολο δέκα μουσικών, εντάσσονται στον κύκλο Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση που οργανώνει το Ελληνικό Σχέδιο με στόχο την υποστήριξη και προβολή της σύγχρονης, πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας. Την επιμέλεια του κύκλου έχουν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασουλάς και τη φιλολογική ο Γιώργος Κοροπούλης.

Ημερίδα για τον Γιαννούλη Χαλεπά

Ο Χαλεπάς βρίσκεται στο επίκεντρο της ημερίδας με θέμα "Γιαννούλης Χαλεπάς: η Ελλάδα αυτοστοχάζεται" που οργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., στο κτήριο της Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων στην Πλάκα. Ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης διαβάζει το σενάριο για την ταινία που πρόκειται να σκηνοθετήσει, με τίτλο "Γιαννούλης, ο άνθρωπος που γεννήθηκε δύο φορές", ενώ ο καθηγητής Θεόδωρος Γεωργίου θα μιλήσει για την κοσμοθεωρία του γλύπτη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο