Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Οι "Όρνιθες" στη Χιλή

Επιλέγοντας με έναν επίκαιρο τρόπο τη δημοσιοποίηση της παράστασης "Όρνιθες" τον προσεχή Ιανουάριο στη Χιλή, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καραθάνος αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Instagram της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση πως «η Χιλή δεν είναι σε κατάσταση πολέμου», αναπαράγοντας έτσι ένα από τα βασικά συνθήματα των εκατομμυρίων διαδηλωτών. Η παράσταση «Όρνιθες» θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ Santiago a Mil στη Χιλή, στο Teatro Municipal de Las Condes, αλλά και σε έναν ανοιχτό χώρο, έξω από την πρωτεύουσα, με ελεύθερη είσοδο.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες

Οι ορατές και αόρατες πληγές που σημάδεψαν τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο των προγόνων τους βρίσκεται στο επίκεντρο της αυριανής συζήτησης μεταξύ της ποιήτριας Ruth Padel και του εικαστικού από τη Συρία Issam Kourbaj, που πραγματοποιείται στις 7 μ.μ. στο New York University in Athens, Τσακάλωφ 34.

Το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα

Το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα «Από την έδρα στα έδρανα - Έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης» (εκδόσεις Νήσος), παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, από τους Ρένα Δούρου, Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Συντονίζει η Βάλια Αρανίτου.

Παλίμψηστα και μουσικά του Κ. Σφακιανάκη

Στο έργο και στην προσωπικότητα ενός χαρισματικού Κρητικού συνθέτη αναφέρεται η μουσική παράσταση «Μόνο μετά θάνατον: Παλίμψηστα και μουσικά του Κωνσταντίνου Ι. Σφακιανάκη», που παρουσιάζεται απόψε στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Άννας Παπαγιαννάκη Διβανή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη. Είσοδος 5 ευρώ.

"Εφημερίδα απο την Αμερικάνικη Δύση "

Η έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη "Εφημερίδα απο την Αμερικάνικη Δύση" εγκαινιάζεται αύριο στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13. Παράλληλα με τα εγκαίνια θα γίνει και σύντομη παρουσίαση της ομότιτλης έκδοσης από τον εκδότη της Άγρας Σταύρο Πετσόπουλο, τον εικαστικό Νικόλα Βεντουράκη και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Η Μαρία Ξενουδάκη στο Studio Κυψέλης

Η Μαρία Ξενουδάκη και το ιστορικό της Αντιθέατρο αποκτούν νέα στέγη στο Studio Κυψέλης του Γιώργου Λιβανού (Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης), όπου θα παρουσιαστεί, στα μέσα Νοεμβρίου, το έργο του Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», με την ίδια να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL