Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε σε ηλικία 47 ετών μετά από σύντομη ασθένεια, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο της μόδας. H σχεδιάστρια, που τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν σχεδίασε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τα κοστούμια της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε στο Κεντρικό Κολέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου του Λονδίνου. Βραβεύτηκε με διεθνή βραβεία, σχεδίασε τις στολές για το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας Aegean, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων από χρυσό, πέρλες, μάρμαρο και πολύτιμους λίθους.

Με ρούχα από υψηλής ποιότητας υφάσματα, επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία που διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ, η Κοκοσαλάκη συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, ενώ έντυσε μερικές από τις διασημότερες σταρ του Χόλιγουντ.

Κορυφαία περιοδικά μόδας, όπως η "Vogue", είχαν αφιερώσει πολλές φορές σελίδες τους στη δουλειά της αποκαλώντας την βασίλισσα του «Grecian Chic» κι εξυμνώντας τις δημιουργίες της.

«Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της» δήλωσε για την απώλεια η υπουργός Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL