Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

«Τι έμεινε από τους φακέλους;»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Βαγγέλη Καραµανωλάκη, «Ανεπιθύμητο παρελθόν. Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ό αιώνα και η καταστροφή τους» (εκδόσεις Θεµέλιο), τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 6.30μμ διοργανώνεται εκδήλωση - συζήτηση στη Στοά του Βιβλίου με θέμα: «Τι έμεινε από τους φακέλους;» που ανοίγει το διάλογο για τις σκοτεινές κληρονομιές των κατασταλτικών μηχανισμών στη χώρα μας. Συζητούν οι Ελένη Καρρά, Μίλτος Κύρκος, Αναστασία Λαμπρία, Δημήτρης Πλουμπίδης και Ριχάρδος Σωμερίτης. Παρεμβαίνουν οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος και Γιώργος Πετρόπουλος. Συντονίζει η Ιωάννα Σωτήρχου.

Το Φεστιβάλ της Δράμας στο "Τριανόν"

Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Ελλάδα και τον κόσμο με πρώτο σταθμό το «Τριανόν», όπου από σήμερα έως και τις 16.10 οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σύνολο του ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ, τις βραβευμένες ταινίες του 25ου Διεθνούς Προγράμματος και τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος. Καθημερινά θα προβάλλονται δύο με τρία προγράμματα, ενώ από την Παρασκευή έως και την Κυριακή οι προβολές θα ξεκινούν στις 5.00 μ.μ., τις 7.00 μ.μ. και τις 9.00 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ημέρες στις 7.00 μ.μ. και τις 9.00 μ.μ.

Δωρεάν στην «Υπνοβάτιδα»

Τριακόσιες δωρεάν θέσεις για ανέργους παρέχονται απόψε στη γενική δοκιμή της "Υπνοβάτιδας", στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για το παιδικό και εφηβικό θέατρο

«Το θέατρο για παιδιά και νέους στον 21o αιώνα: Αναζητήσεις και προβληματισμοί» είναι ο τίτλος της διημερίδας που πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ - Ισλαχανέ στη Θεσσαλονίκη. Στη διημερίδα, που διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι και κριτικοί συζητούν για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου για παιδιά και νέους με βάση της θεματικές: "Σύγχρονη δημοκρατία και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους", "Θεατρικό κείμενο - παράσταση - κριτική", "Σύγχρονες τάσεις. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης".

Το δεύτερο μέρος της διημερίδας περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με προσκεκλημένο ομιλητή και εμψυχωτή τον Brendon Burns, διευθυντή στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για την Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL