Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Χώρος αναζήτησης και βήμα σε νέους καλλιτέχνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χώρος αναζήτησης και βήμα σε νέους καλλιτέχνες

Η παράσταση "Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε" ανοίγει αύριο τη θεατρική σεζόν του θεάτρου Άλφα

Με τη φιλοδοξία να παραμείνει ένας χώρος που εκτός από θεατρικές παραστάσεις, «να φιλοξενεί, να συνεργάζεται, να ανησυχεί, να δοκιμάζει και να τολμά νέα πράγματα», παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα του Θεάτρου Άλφα για τη νέα χρονιά με κεντρική παραγωγή τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ αλλά και ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη σε συνεργασία με το Θέατρο του Ιονίου, όπως έκανε γνωστό ο θεατρικός παραγωγός Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Ο κ. Πλασκοβίτης μίλησε για έναν «χώρο αναζήτησης που δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και έχει στόχο να κάνει το όραμά του πραγματικότητα. Θα επιμένουμε με οικονομικό ρίσκο, να ρισκάρουμε, να εκτιθέμεθα και να δοκιμαζόμαστε απέναντι στο κοινό», υποστήριξε.

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπιμπής που είχε αναλάβει και την παρουσίαση του προγράμματος, δε δίστασε να πει πως «ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς αν και πού θα φτάσουμε, είναι για μας πολύ ευτυχής η στιγμή έναρξης της νέας θεατρικής χρονιάς, είμαστε αισιόδοξοι και ανανεωμένοι».

Τη θεατρική σεζόν θα ανοίξει αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η παράσταση «Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε» των Δανάης Σταματοπούλου και Αναστασίας Τζελέπη, που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ.

«Ο Πατέρας» του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στις 2 Νοεμβρίου επαναλαμβάνεται η μεγάλη περσινή επιτυχία «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με πρωταγωνιστές τους Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνο Μπιμπή. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το νέο έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Πάσπαργος» κάνει πρεμιέρα 13 Νοεμβρίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

«Το Αγρίμι - Μαρίκα Κοτοπούλη» σε κείμενο και σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδήμα, Γιάννη Μποσταντζόγλου θα ανέβει αρχές Δεκεμβρίου.

Ο «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου από τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Αγάπη Παράνομη» σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Αυγερινού θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. με ερμηνεύτρια τη Δώρα Παπανικολάου.

Στον χώρο του θεάτρου Άλφα θα γίνονται επίσης παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ συνεχίζονται τα σεμινάρια χορού και μουσικής από την ομάδα «Χοροχρόνος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL