Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
«Από Μηχανής Θέατρο» / «Από Μηχανής Θέατρο»: Θετικός απολογισμός, δυναμική εκκίνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Από Μηχανής Θέατρο» / «Από Μηχανής Θέατρο»: Θετικός απολογισμός, δυναμική εκκίνηση

«Συνεχίζουμε με πολύ δουλειά, πολλή αγάπη, πολλή πάθος αυτό που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες και χαρούμενοι και δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση και εργατικότητα αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017» έλεγε η Άννα Ελεφάντη, που από κοινού με τον Δημήτρη Μυλωνά παρουσίασαν χθες το μεσημέρι το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου «Από Μηχανής».

Μετά από μια δυναμική περσινή χρονιά κι έναν «πολύ θετικό απολογισμό», που αριθμεί έως και 70.000 θεατές, το «Από Μηχανής» συνεχίζει για τρίτη σεζόν τον πολυποίκιλο ρεπερτοριακό του βίο, συνδυάζοντας έργα σύγχρονα και κλασικά με διάθεση ανανεωτικής ανάγνωσης αλλά και συνεργάτες με μακρά διαδρομή, όπως ο Κώστας Τσιάνος, ο Κοραής Δαμάτης, η Ρούλα Πατεράκη ή ο Γιώργος Κέντρος, αλλά και εντυπωσιακό παρόν, δίνοντας ευκαιρίες σε νέες ομάδες και καλλιτέχνες.

«Αυτά τα δύο χρόνια προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα πολυφωνικό, πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο, μια ευρεία γκάμα επιλογών με ενδιαφέρουσες παραγωγές, συνεργασίες και παραστάσεις» εξηγούσαν ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη, θυμίζοντας εκδηλώσεις όπως τα σεμινάρια υποκριτικής και το Summer Stock Festival, μέσω του οποίου οι παραστάσεις «Λυσιστράτη» και «Θεσμοφοριάζουσες» θα ενταχθούν στο ρεπερτόριο. Επόμενη φετινή θεματική θα είναι ο Σαίξπηρ. Ταυτόχρονα, στο δυναμικό του θεάτρου εντάσσεται για πρώτη φορά θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Την "Ιστορία της Αντιγόνης" θα παρουσιάσει τον Απρίλιο η Όλια Λαζαρίδου, "μια παραμυθιακή αφήγηση σαν συναξάρι, που θα απευθύνεται ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ακούσει ποτέ τους για την τραγωδία. Ιστορίες αρχετυπικές, που γραμμένες στο κύτταρό μας, έχουν τη δύναμη να μας συγκινούν, να μας τρομάζουν με έναν άμεσο κι έναν πολύ απλό τρόπο, όπως ακούει μια ιστορία ένα παιδί» όπως είπε.

Το έργο «Ερωτικόν» της Έφης Τούμπα παρουσιάζεται από την Ομάδα Θέαμα, με την ισότιμη συμμετοχή επαγγελματιών με αναπηρία στον χώρο της τέχνης, σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και ερμηνεία Χριστίνας Τούμπα, που μίλησε «για ένα έργο για τον κοινωνικό αποκλεισμό»(από τις 2 Οκτωβρίου, Τετάρτη με Κυριακή).

Το έργο «Ζωή χαρισάμενη», που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Κώστας Τσιάνος, μονόλογος που ερμηνεύει η Αγγελική Λεμονή, κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ο Νίκος Χατζηπαπάς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Ζιλ και η Νύχτα» του Ούγκο Κλάους από τις 9 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Το «Υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζέραλντιν Άρον σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης με ερμηνεύτρια τη Φαίδρα Δρούκα από τις 12 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή, το «The River» του Jez Butterworth παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 18 Οκτωβρίου, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου, τα «Αξύριστα πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στις 2 Νοεμβρίου και στις 13 του μήνα το «Νυφικό κρεβάτι» του Jan De Hartog με τους Γιώργο Χριστοδούλου και Μαρία Προϊστάκη. Στις 15 Ιανουαρίου παρουσιάζεται το έργο του Ι. Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, ακολουθεί η «Μεταμόρφωση» του Κάφκα την 1η Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, ο Μάκμπεθ με τον τίτλο «ΜάκμπεθΛαίδηΜάκμπεθ» από 21 Απριλίου με τους Άννα Ελεφάντη και Μελέτη Ηλία, η «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δ. Μυλωνά από 22 Απριλίου και το «Σλουθ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Επαναλαμβάνονται το έργο «Προσωπική Συμφωνία» από 30 Οκτωβρίου, το «Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα με τον Αντίνοο Αλμπάνη από 7 Οκτωβρίου και από 28 Σεπτεμβρίου το «Ποιον κοροϊδεύω» με τον Σωτήρη Μεντζέλο.

Από 20 έως και 30 Σεπτεμβρίου ισχύει προσφορά 8 ευρώ για την αγορά εισιτηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL