Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Πάιατ - Μενδώνη / Πάιατ - Μενδώνη: Συνάντηση για πολιτιστική συνεργασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάιατ - Μενδώνη / Πάιατ - Μενδώνη: Συνάντηση για πολιτιστική συνεργασία

Με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στις 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Την επιθυμία του να ενισχυθεί η συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με το Μουσείο Γκετί, από το οποίο υπενθυμίζεται πως έχουν επαναπατριστεί κλεμμένες αρχαιότητες, εξέφρασε ο Τζ. Πάιατ, ενώ από την πλευρά της η Λ. Μενδώνη ανέφερε ότι συνεργασία υφίσταται από το 2011 και τόνισε ότι θα ήταν ευκταία η ενίσχυση κοινών δράσεων σε θέματα που αφορούν σε αρχαιολογικές εκθέσεις και συντήρηση αρχαιοτήτων.

Ο πρεσβευτής είπε επίσης ότι επιχειρείται η διασύνδεση και συνεργασία του Holocaust Memorial Museum της Ουάσιγκτον και του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, έθεσε το θέμα της έρευνας του ναυαγίου του πλοίου “Αθηνά”, του 1946, κοντά στην Αστυπάλαια, που μετέφερε 785 Εβραίους που κατευθύνονταν στην Παλαιστίνη, και ζήτησε τη βοήθεια και συνεργασία του ΥΠΠΟΑ στην έκδοση άδειας πραγματοποίησης καταδυτικών ερευνών στο ναυάγιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη η άμεση κύρωση από τη Βουλή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για την επιβολή εισαγωγικών περιορισμών στην παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, η πρόταση συνεργασίας της Google με το ΥΠΠΟΑ στο θέμα της ψηφιοποίησης και ψηφιακής προβολής μέσω της πλατφόρμας Art and Culture, η πραγματοποίηση γυρισμάτων μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, όπως επίσης και ο σχεδιασμός του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να υπάρχει ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ με αντικείμενο τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία σε σχέση με τους εορτασμούς του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL