Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.6°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
14.5°C14.5°C
2 BF 60%
Νέο Δ.Σ. στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Δ.Σ. στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών ανακοινώθηκε χθες. Η σύνθεσή του "αντανακλά την πρόθεση του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού, μέσω της αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών προστιθέμενης αξίας που διαθέτει το κάθε μέλος του".

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν ο δικηγόρος Δημήτρης Πασσάς, ως πρόεδρος,ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν νομικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ενώ παρέχει τις νομικές υπηρεσίες του σε καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Athens Biennale κ.α., ο Μάρκος Βερέμης ως αντιπρόεδρος ο οποίος είναι συνιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας Upstream. Mέλη είναι η χορογράφος Πατρίσια Απέργη, η θεατρολόγος, κριτικός, μεταφράστρια, επιμελήτρια εκθέσεων, επισκέπτρια καθηγήτρια σε τμήματα Θεατρολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό Ελένη Βαροπούλου, ο συνθέτης και sound artist Σταύρος Γασπαράτος, ο Αντώνης Καραμπατζός, αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης.

Στο μεταξύ, την Κυριακή το υπουργείο διέψευσε δημοσιεύματα που έφεραν τον Γιάννη Πρετεντέρη να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής. Στη λιτή ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ αναφέρει ότι "με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας". Φήμες πάντως θέλουν τον διεθνούς φήμης πιανίστα Γιάννη Βακαρέλλη να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μεγάρου, στη θέση που έως τώρα κατέχει ο Μίλτος Λογιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL