Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ

  Συνεχίζοντας τις απευθείας αναθέσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς και παύοντας τη διαδικασία διαγωνισμού προκήρυξης για την επιλογή θέσης με διαφανή κριτήρια που είχε δρομολογήσει η Μυρσίνη...

 

Συνεχίζοντας τις απευθείας αναθέσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς και παύοντας τη διαδικασία διαγωνισμού προκήρυξης για την επιλογή θέσης με διαφανή κριτήρια που είχε δρομολογήσει η Μυρσίνη Ζορμπά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, προχώρησε μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στον ορισμό της σκηνοθέτη Κατερίνας Ευαγγελάτου στο τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η θητεία της κ. Ευαγγελάτου θα είναι τριετής, ενώ το υπουργείο επαναλαμβάνει πως «θα προετοιμαστεί εγκαίρως η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης μετά την λήξη της θητείας της, σύμφωνα με καλές διεθνείς πρακτικές και μέσα από διάλογο με την καλλιτεχνική κοινότητα, και με στόχο να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και το όραμα του Φεστιβάλ σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη».

Σημειώνεται επίσης πως, «σε συνεργασία και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο θα οριστεί άμεσα, θα καταρτιστεί εντός του έτους ένας σύγχρονος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης καλλιτεχνικής βαρύτητας. Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί άμεσα και για τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς σύγχρονου πολιτισμού".

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, κόρη του Σπύρου Ευαγγελάτου και της Λήδας Τασοπούλου, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές σκηνοθεσίας θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και τη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας, συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Αμφι-Θέατρο και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, σκηνοθέτησε έως σήμερα κενό αριθμό παραστάσεων στο Εθνικό, στο ελεύθερο θέατρο, στο Ελληνικό Φεστιβάλ, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Κρατική Όπερα της Περμ στη Ρωσία και στο Κρατικό Θέατρο του Άουγκσμπουργκ στη Γερμανία, δίδαξε υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας και τιμήθηκε με το Έπαθλο «Ελευθερία Σαπουντζή» για τις σκηνοθεσίες της κατά τη διετία 2009-2011.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις