Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Χρόνια πολλά, Μίκη! Τα ενενήντα πέντε του χρόνια γιόρτασε χθες ο κορυφαίος συνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης. Χρόνια γεμάτα δημιουργία, μουσικές και τραγούδια που τραγουδιούνται σε όλο τον πλανήτη, μα...

Χρόνια πολλά, Μίκη!

Τα ενενήντα πέντε του χρόνια γιόρτασε χθες ο κορυφαίος συνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης. Χρόνια γεμάτα δημιουργία, μουσικές και τραγούδια που τραγουδιούνται σε όλο τον πλανήτη, μα και γεμάτα δράση και αγώνες από τους κόλπους της Αριστεράς, για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με αφορμή τα γενέθλιά του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έστειλε "χίλιες ευχές στον δάσκαλο, που έστειλε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Χιλιόχρονος!".

 

Καραγκιόζης στο ΚΠΙΣΝ

Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθου Δανέλλη τον Ιούλιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποφάσισε να προσθέσει επιπλέον πέντε παραστάσεις τον Αύγουστο. Οι νέες παραστάσεις θα προστεθούν στις ήδη προγραμματισμένες για τις Δευτέρες στα Πανοραμικά Σκαλιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Θόλο στον Λαβύρινθο. Ο Άθως Δανέλλης, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Tετάρτη 14.08 «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι», Πέμπτη 15.08 «Εκδρομή στο χωριό», Tετάρτη 21.08 «Γάμος χωρίς νύφη», Πέμπτη 22.08 «Ο φτωχότερος πλούσιος» και Τετάρτη 28.08 «Συλλάβετε τον Καραγκιόζη!». Οι ήδη ανακοινωμένες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Πανοραμικά Σκαλιά είναι: Δευτέρα 05.08 «Η γέννηση του κολητηριού», Δευτέρα 12.08 «Το φάντασμα της νύχτας», Δευτέρα 19.08 «Οι τρεις μάγοι» και Δευτέρα 26.08 «Το προξενιό του τσιγκούνη». Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 μ.μ.

 

Δημήτρης Μυστακίδης στη Ρεματιά

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με τους μουσικούς του συνοδοιπόρους από τον χειμώνα «Τα καλοκαιρινά» δίνουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση την Τετάρτη 31 Ιουλίου (9 μ.μ.), κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 - Νύχτες Αλληλεγγύης. Ο γνωστός καλλιτέχνης μαζί με «Τα καλοκαιρινά» θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, μέσα από το οποίο καλούν το κοινό να απολαύσει τις ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις αγαπημένων ρεμπέτικων. Αύριο θα παρουσιαστεί η παράσταση “Κλυταιμνήστρα” σε σκηνοθεσία Έφης Νιχωρίτη. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο