Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Fake news με κουστούμια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fake news με κουστούμια...

"Καμία συνεννόηση, καμία συμφωνία δεν έχει γίνει ποτέ από το υπουργείο Πολιτισμού για χορηγία της εταιρείας Zeus+Dione στη Λυρική Σκηνή" διαβεβαιώνει η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να έχει συμφωνήσει προ εξαμήνου για τη χορηγία της εταιρείας της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη των κοστουμιών που θα ντύσουν τις ταξιθέτριες και την παιδική χορωδία της ΕΛΣ.

Κι αν η Μυρσίνη Ζορμπά διάβασε έκπληκτη στον ηλεκτρονικό τύπο για μια συμφωνία που ουδέποτε ως υπουργός έκανε, κανείς φαίνεται να μην εκπλήσσεται πια για την ευκολία με την οποία δημοσιεύεται και αναπαράγεται μια μη διασταυρωμένη είδηση. Σημεία των καιρών...

Σε ό,τι αφορά πάντως την εν λόγω συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες μας η συμφωνία έγινε απευθείας μεταξύ της Λυρικής Σκηνής και της εταιρείας Zeus+Dione για χορηγία ύψους 45.000 ευρώ, η οποία όμως αφορά μόνο τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων κοστουμιών. Το ποιος θα ράψει τα κοστούμια, πόσο θα στοιχίσουν τα ραφτικά και ποιος θα τα πληρώσει μόνο αυτοί που τα συμφώνησαν το ξέρουν. Προφανώς η χορηγία δεν είναι παράνομη, ωστόσο ενέχει το στοιχείο της αυθαιρεσίας και κυρίως επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της διασφάλισης των χορηγιών προς τους εποπτευόμενους οργανισμούς του ΥΠΠΟΑ.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL