Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περίεργη διάρρηξη στο Κέντρο Κινηματογράφου

  Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των χρηματοδοτήσεων νέων ταινιών, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έπεσε θύμα διάρρηξης. Έκπληκτοι στελέχη και εργαζόμενοι διαπίστωσαν χθες το πρωί την αναστάτωση...

 

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των χρηματοδοτήσεων νέων ταινιών, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έπεσε θύμα διάρρηξης. Έκπληκτοι στελέχη και εργαζόμενοι διαπίστωσαν χθες το πρωί την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη διάρρηξη βλέποντας σπασμένα τα τζάμια του γραφείου του οικονομικού διευθυντή Αντώνη Καμπούκη στον 5ο όροφο του κτηρίου, από το οποίο έλειπε επίσης ένα μικρό, ποσό γύρω στα 600 ευρώ. Παραβιασμένα ήταν τα γραφεία και του προέδρου του ΕΚΚ Βασίλη Βαβέα και του διευθυντή ανάπτυξης και παραγωγής Πάνου Θωμαΐδη. Εκτός από το μικροποσό που απέσπασαν από το γραφείο του οικονομικού διευθυντή, οι διαρρήκτες πήραν επίσης τρία λάπτοπ.

Απορίας άξιο είναι ότι η διάρρηξη έγινε σε τρεις από τους πέντε ορόφους των γραφείων του ΕΚΚ, τον 3ο, 4ο και 5ο, ενώ δεν έχουν πειραχτεί ο 1ο και ο 2ος όροφος στους οποίους υπήρχε συναγερμός. Σαν να ήξεραν οι διαρρήκτες πού να "χτυπήσουν", όπως ψιθυρίζουν στο ΕΚΚ. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.

Δικαίωση Βενάκη από ΣτΕ

Την ίδια ώρα που διαπιστωνόταν η διάρρηξη στα γραφεία του ΕΚΚ, στο υπουργείο Πολιτισμού έφτανε καθαρογραμμένη η απόφαση του ΣτΕ η οποία δικαιώνει την πρώην γενική διευθύντρια του Κέντρου Ηλέκτρα Βενάκη, που απομακρύνθηκε από τη θέση της τον Νοέμβριο του 2017 και ορίστηκε γενικός διευθυντής ο Βασίλης Κοσμόπουλος. Το ΣτΕ ακυρώνει την απόφαση για την απομάκρυνση της Ηλέκτρας Βενάκη, η θητεία της οποίας υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε σε μερικές ημέρες, γύρω στις 20 Ιουλίου.

 

Πόλυ Κρημνιώτη

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις