Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

"Πολιτισμός: με το βλέμμα στην επόμενη μέρα"

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στον κινηματογράφο "Τριανόν", Κοδριγκτώνος 21, ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση με θέμα "Πολιτισμός: με το βλέμμα στην επόμενη μέρα". Θα παρέμβουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η Αννίτα Δεκαβάλα, η Άννα Φιλίνη, η Ραλλία Χρηστίδου και άλλοι υποψήφιοι και υποψήφιες από τον χώρο του πολιτισμού.

 

Από την έδρα στα έδρανα

Το νέο βιβλίο του Κώστα Δουζίνα "Από την έδρα στα έδρανα. Έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης" (εκδόσεις Νήσος) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στις 7.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής LSE, Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστήμιου, διοικήτρια ΟΑΕΔ, και Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΕΚΠΑ). Συντονίζει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Λούκα Κατσέλη, καθηγήτρια ΕΚΠ, και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ.

Με εξαντλημένα εισιτήρια ο Yo-Yo Ma


Ο Yo-Yo Ma, κορυφαίος τσελίτσας, δημοφιλής και πολυβραβευμένος, εμφανίζεται την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο σε μια συναυλία με εξαντλημένα εισιτήρια. Ο σπουδαίος σολίστας ερμηνεύει τις έξι σουίτες του Μπαχ για σόλο τσέλο ταξιδεύοντας σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και σε εμβληματικές σκηνές, κάνοντας απόψε στάση στην Αθήνα. "Οι σουίτες για τσέλο του Μπαχ υπήρξαν σταθεροί μουσικοί συνοδοιπόροι μου. Εδώ και εξήντα χρόνια μου χαρίζουν έμπνευση, ανακούφιση και χαρά σε περιόδους άγχους, γιορτής αλλά και απώλειας. Πόση δύναμη δεν έχει αυτή η μουσική ώστε, ακόμα και σήμερα, μετά από τριακόσια χρόνια, να εξακολουθεί να μας βοηθάει να ταξιδεύουμε μέσα σε δύσκολους καιρούς;" επισημαίνει ο δημιουργός.

 

Από το Gravity... στο Φάληρο

Η Lisa Hannigan εμφανίζεται την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μαζί με την περίφημη μουσική κολεκτίβα Ευρωπαίων μουσικών κλασικής μουσικής Stargaze. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια -που τη φωνή της την έχουμε ακούσει σε πολλά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σάουντρακ, μεταξύ των οποίων στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική της ταινίας "Gravity"- και οι Ευρωπαίοι μουσικοί με τη μοναδική ικανότητα να εφορμούν από τις ρίζες τους στην κλασική μουσική για να "επισκεφτούν" με τον δικό τους τρόπο τραγούδια από την ποπ, φολκ, ηλεκτρονική μουσική, θα παρουσιάσουν νέες προσεγγίσεις τραγουδιών της Hannigan. Είσοδος ελεύθερη.

"Συνοικία το όνειρο"

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού διηγήματος με θέμα "Συνοικία το όνειρο" που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Εύμαρος και η Θρυαλλίδα, Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης, παρουσιάζονται στις 30.6, στις 8 μ.μ., Ηρακλειδών 11, Θησείο.

Επίτιμος διδάκτορας ο Ευγένιο Μπάρμπα

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα ανακηρυχθεί ο σκηνοθέτης Ευγένιο Μπάρμπα στις 3.7, στις 12 μ., στο Βουλευτικό Ναυπλίου. Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει προς τιμήν του αφιέρωμα στους Δελφούς, με ομιλίες, εργαστήρια και παραστάσεις.

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Πρεμιέρα την 1η Ιουλίου για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 - Νύχτες Αλληλεγγύης, με τους θεατές αντί εισιτηρίου να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Στις 4.7 παρουσιάζεται "Η Ευθαλία του Γαλατά" του Θωμά Κοροβίνη, στις 5.7 "Η κωμωδία του αυτόχειρα" του Νικαλάι Έρντμαν από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου και στις 6.7 "Ο δράκος" του Ευγένιου Σβαρτς από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου "Αργώ".

Στην Επίδαυρο

Οι "Ικέτιδες" του Ευριπίδη παρουσιάζονται από το Εθνικό Θέατρο στη Μεγάλη Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού 5 και 6 Ιουλίου. Στη Μικρή Επίδαυρο παρουσιάζεται το "Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι" σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

"Η νέα ζωή"

Η νέα δημιουργία του Ρομέο Καστελούτσι που αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφική πραγματεία του Ερνστ Μπλοχ "Το πνεύμα της Ουτοπίας" παρουσιάζεται 6-9 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 με τίτλο "Η νέα ζωή".

"Μαρία Πενταγιώτισσα"

Η κωμωδία του Μποστ "Μαρία Πενταγιώτισσα" παρουσιάζεται 30 Ιουνίου, 1η και 2 Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ

Η κορυφαία δημιουργός του σύγχρονου χορού Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ παρουσιάζει στις 2 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, την πρότασή της πάνω στις έξι σουίτες για τσέλο του Μπαχ. Μαζί της ο Γάλλος τσελίστας Ζαν - Γκιγέν Κεράς.

"Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης"

Το βιβλίο "Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης" παρουσιάζεται στις 2 Ιουλίου, στις 12 μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, από τους Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, Γιάννη Μυλόπουλο και Πολυξένη Αδάμ - Βελένη.

Dead Can Dance

Οι Dead Can Dance παρουσιάζουν παλιές και νέες δημιουργίες τους στις 3.7 στο Ηρώδειο.

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής"

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου με τον Πέτρο Φιλιππίδη κάνει πρεμιέρα στις 3.7 στο Κατράκειο, ενώ στις 4.7 θα βρίσκεται στο Θέατρο Πέτρας, στις 5.7 στο Βεάκειο και στις 6.7 στου Παπάγου.

"Cultural Memory II"

Η έκθεση "Cultural Memory II" εγκαινιάζεται στις 5 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου, στις 8 μ.μ.

Βραδιά swing

Βραδιά swing οργανώνεται στις 6 Ιουλίου στο ΚΠΙΣΝ, από τις 8.30 μ.μ. με ένα χορευτικό show από τους Athens Boogie και ένα live από τους Speakeasies Swing Band.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL