Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Καλού - κακού...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλού - κακού...

Πριν από πολλά χρόνια, σε ένα σπίτι σε χωριό της Χαλκιδικής λέγεται ότι κάλεσαν έναν παπά για να κάνει ευχέλαιο προκειμένου να φύγουν τα ποντίκια από τα κελάρια του. Ο παπάς ανταποκρίθηκε και όταν τελείωσε, τον ρώτησαν οι νοικοκυραίοι αν θα απαλλαγούν από τα ενοχλητικά τρωκτικά. «Εγώ ό,τι ήταν να κάνω το έκανα, αλλά καλού - κακού πάρτε και μια γάτα» τους απάντησε.

Την ιστορία αυτή μου θύμισε η πληροφορία ότι σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί σε ένα εξωκκλήσι του Ωραιοκάστρου αγιασμός για να απαλλαγεί το δάσος από το φλοιοφάγο έντομο που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων δέντρων του Σέιχ Σου... «Θα τελέσουμε αγιασμό και να προσευχηθούμε για τη διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλεί τα δέντρα με αφανισμό. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν ξέρουμε πόσο φοβάται το έντομο τον αγιασμό, αλλά καλού - κακού ας κοπούν... τα δέντρα που έχουν προσβληθεί από αυτό, διότι κατά τους ειδικούς μόνο έτσι σώζεται το δάσος...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL