Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ράνια Σβίγκου: Ευτυχώς για τον Γιάννη και για όλους μας η αλληλεγγύη φέρνει αποτέλεσμα

"Ευτυχώς για τον Γιάννη και για όλους και ολες εμάς, η αλληλεγγύη και ο προσωπικός κόπος μακριά απο τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες βεβαιότητες και τη μοιρολατρία, φέρνουν αποτέλεσμα" σημειώνει στο facebook, η υποψήφια βουλεύτρια Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου

«Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Μερικές ημέρες δεν πουλούσαμε τίποτα και δεν είχαμε χρήματα για να φάμε. Οι καλές μέρες, έφερναν απλά τα απαραίτητα. Την πληρωμή του ενοικίου, του νερού και του ηλεκτρικού, όπως και την αγορά φαγητού».

Πριν λίγα χρόνια μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες έκαναν εκτενή αφιερώματα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με αφορμή τις πρώτες του επιτυχίες στο NBA. Η ιστορία του παιδιού απο τα Σεπόλια που ζούσε σε απόλυτη φτώχεια με την πολυμελή οικογένειά του, προσπαθούσε να επιβιώσει σε μια χώρα που τον θεωρούσε «λαθρομετανάστη» και που τον αναγκαζε να δουλεύει ως μικροπωλητής, ειχε συγκλονίσει ολο τον κόσμο.

Για όσους ηταν τότε στην κυβέρνηση, ο Γιάννης είχε τη θεση που του αξιζε. «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση» δήλωσε άλλωστε πριν λιγα χρόνια ο Κυριακος Μητσοτάκης.

Ευτυχώς για τον Γιάννη και για όλους και ολες εμάς, η αλληλεγγύη και ο προσωπικός κόπος μακριά απο τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες βεβαιότητες και τη μοιρολατρία, φέρνουν αποτέλεσμα.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο