Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια (Video)

Η σορός του εκλιπόντος τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, απ’ όπου και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τον ηγέτη της Αριστεράς στην Κύπρο.

Το παρών έδωσαν μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι ξένων χωρών, εκπρόσωποι κομμάτων από το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ, και οκταμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

https://www.youtube.com/embed/yqRTFSBFhXE

Υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του συγκινημένου πλήθους, που υπό συνθήκες καύσωνα επέλεξαν να τιμήσουν την μνήμη του,  το φέρετρο τοποθετήθηκε στην νεκροφόρα καλυμμένο με την κυπριακή σημαία και κατευθύνεται προς το κοιμητήριο Έγκωμης, όπου ο θα ταφεί ο Δημήτρης του λαού.

Αγήματα των τριών σωμάτων της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές ενώ η μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια.

Πηγή: ΕΡΤ1 / sigmalive

https://www.youtube.com/embed/82SzaFwOaeQ

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του και την δεύτερη οικογένειά του, την ΕΔΟΝ αλλά και μέλη του κόμματος, οδηγήθηκε στην Εκκλησία της Του Θεού Σοφίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Η πομπή που άρχισε από τη λεωφόρο Ελαιώνων, τερμάτισε στον Ιερό Ναό, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς το μεσημέρι για το τελευταίο αντίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL