Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Τρεις διαπιστώσεις του Ευαγ. Αντώναρου για τον εκβιασμό Μητσοτάκη με τις εκλογές το 15Αυγουστο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις διαπιστώσεις του Ευαγ. Αντώναρου για τον εκβιασμό Μητσοτάκη με τις εκλογές το 15Αυγουστο

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος “διαβάζει” πίσω από τις γραμμές των απειλητικών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη  για νέες εκλογές το 15 Αυγούστο, εάν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή,όπως είπε ο ίδιος σε σημερινή του συνέντευξή, εξηγώντας “τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με το ότι και οι επόμενες, μετά τις επόμενες … εκλογές, θα γίνονται με απλή αναλογική εάν η ΝΔ δεν μπορέσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο”…

"Eχει μεγάλο -- πολιτικό -- ενδιαφέρον η προ-αναγγελία του Κυριακη Μητσοτάκη πως "αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατια, θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο." Και το λέω σοβαρά. Ούτε ειρωνικά. Ούτε απαξιωτικα.

Διαπίστωση πρώτη: Αν η ΝΔ δεν φθάσει στην αυτοδυναμία (και δεν μπορέσει η δεν θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού η να κυβερνήσει με ανοχή καποιου κόμματος), τότε οντως το πιθανότερο είναι να πάμεά για νέες εκλογές μεσοκαλόκαιρο.

Διαπίστωση δευτέρη: Η προ-αναγγελία Μητσοτάκη προδίδει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι έχουν την αυτοδυναίμα (παρά τις μετρησεις στπ τσεαπκι τους) και βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό.

Δευτερον: θέλουν να ευαισθητοποιήσουν πολλούς ψηφόοφορυςι που ίσως προτιμήσουν να πάνε σε διακοπές στη θάλασσα. Μόνο που τέτοιες δημόσιες δηλώσεις επιδρούν μερικές φορές αντίστροφα στην ψυχολογια των πολλών που δέν τους αρέσει να βρίσκονται μπροστά σε "εκβιαστικά διλημματα ".

Διαπίστωση τριτη: Αν η χωρα πάει σε επαναληπτικές εκλογές αυγουστιατικα χωρις να εχει σχηματισθεί κυβερνηση (όπως κα θα συμβεί) , οι καλοκαιρινές εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με την απλή αναλογική. Και κατα πάσαν πιθανότητα -- και οι επόμενες. Αφου βέβαια η κυβερνηση συνασπισμού που θα σχηματισθει δεν θα έχει την απαιτουμενη πλειοψηφία για να αλλάξει αμεσα τον εκλογικό νόμο.

Ισως αυτό να ήθελε να πει τελικά ο Μητσοτάκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL