Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Παρούσα από κάθε θέση στον αγώνα η Κ. Κούνεβα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρούσα από κάθε θέση στον αγώνα η Κ. Κούνεβα

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν χρειάζεται συστάσεις. Η αγωνίστρια Κωνσταντίνα έγινε ένα σύμβολο του αγώνα απέναντι στις μαφιόζικες εργοδοτικές πρακτικές στην καθαριότητα, σύμβολο μάχης των μεταναστριών και των μεταναστών που εργάζονται στη χώρα μας.

Η Κωνσταντίνα, που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και την Αριστερά ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη πενταετία, επρόκειτο να τιμήσει με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από μη εκλόγιμη θέση. Άλλωστε, εδώ και έναν μήνα είναι πολίτης της Ελλάδας αφού της απονεμήθηκε η ελληνική ιθαγένεια.

Όμως η ελληνική γραφειοκρατία και οι διαφορετικοί όροι που ισχύουν για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις εθνικές, τις ευρωεκλογές και στις υτοδιοικητικές οδήγησαν σε κώλυμα για τη συμμετοχή της Κ. Κούνεβα στις εθνικές εκλογές.

Εξαιτίας του ότι η Κωνστανίνα Κούνεβα απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και έγινε δημότης του Δήμου Αθηναίων στις 31 Μαΐου 2019, δεν έχει ακόμη εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους με τους οποίους θα διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

"Έτσι κι αλλιώς, όλοι είμαστε παρούσες και παρόντες στη μάχη της 7ης Ιουλίου, από κάθε θέση. Τώρα ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας" έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ανακοινώνοντας ότι στη θέση της μπαίνει η Γιώτα Λαζαροπούλου, επίσης υποψήφια στις ευρωεκλογές, πρώην ενοικιαζόμενη εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, πρώην Εθνοdata, χάρη στους αγώνες του οποίου εντάχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους και συναδέλφισσές της στην Εθνική Τράπεζα ως τακτικό προσωπικό στη Διεύθυνση Πληροφορικής. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Κανένα πολιτικό ζήτημα με την Κούνεβα και τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, όπως κάποιοι επινόησαν. Και φυσικά, λίγη ντροπή δεν βλάπτει για εκείνους που έγραψαν για κόψιμο "Κούνεβα και Μοροπούλου από τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.". Ούτε σύγκριση, ούτε αναλογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL