Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ιδού άλλη μια ερώτηση που ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει / Αφού είναι προδοτική, τι σας αφορά να τηρηθεί κατά γράμμα η Συμφωνία των Πρεσπών;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδού άλλη μια ερώτηση που ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει / Αφού είναι προδοτική, τι σας αφορά να τηρηθεί κατά γράμμα η Συμφωνία των Πρεσπών;

Ο ελληνικός στρατός είναι στη γειτονική χώρα όχι για να πολεμήσει αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλειά της, σχολίασε ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συνάντηση του αντιστράτηγου Καμπά με τον Ζόραν Ζάεφ

Στην ιστορική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποκαθιστά την ιστορία μας και αναβαθμίζει τον ρόλο και το κύρος της χώρας, αναφέρθηκε από τη Φλώρινα ο Αλ. Τσίπρας ασκώντας δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος "ξέχασε σε ένα βράδυ την εθνική γραμμή, αλλά και τη θέση του κόμματός του μόνο και μόνο για να ψαρέψει κάποιες ψήφους στα θολά νερά".

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τη φωτογραφία που αποσιωπήθηκε από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, από τη συνάντηση που είχε ο αντιστράτηγος Καμπάς, ο αρχηγός του ΓΕΣ, με τον Ζόραν Ζάεφ σε στρατόπεδο της Βόρειας Μακεδονίας. "Θυμήθηκα τους αλαλάζοντες εθνικιστές που καλούσαν το στρατό μας να πάει στα Σκόπια να πολεμήσει" σημείωσε.

"Ε, λοιπόν, όταν αυτοί οι υπερπατριώτες του γλυκού νερού, που έβαζαν φούμο στα πρόσωπά τους για να σκορπίσουν μίσος και προπαγάνδα, θα υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη κάνοντας βουτιές στη Χαλκιδική και ανεβάζοντας πύρινα post εθνικής επαγρύπνησης στο Facebook ενάντια στους προδότες" επισήμανε την ίδια ώρα "ο Ελληνικός Στρατός θα είναι στη γειτονική χώρα, όχι όμως για να πολεμήσει κάποιον αόρατο εχθρό, αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας φίλης γειτονικής χώρας. Και τα ελληνικά F-16 θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ακόμα ότι "πέρα από τους γραφικούς, υπήρξαν κάποιοι άλλοι, υποτίθεται σοβαροί, που χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα περί δήθεν προδοσίας των Πρεσπών" αναφερόμενος στη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε πως προτίμησε ανεύθυνα να μιλά περί προδοσίας και περί προδοτικής συμφωνίας και να διχάζει τον ελληνικό λαό. "Και να μας λέει ακόμα ότι δήθεν ανταλλάξαμε τις συντάξεις, τη μη μείωση των συντάξεων που με αγώνα και με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με την απόδοση της οικονομίας την κερδίσαμε στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, ότι δήθεν αυτό το ανταλλάξαμε με το ονοματολογικό" πρόσθεσε.

Σχολίασε δε τη θέση της Ν.Δ. πως, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, θα φροντίσει να τηρήσει τη συμφωνία κατά γράμμα. "Πάνε οι μειοδοσίες, πάνε τα βέτο στην Ε.Ε., πάνε οι κραυγές, τα ξεχάσανε όλα" τόνισε κάνοντας λόγο για υποκρισία και πολιτικό καιροσκοπισμό.

"Πού πήγαν αυτοί οι υπερπατριώτες όταν τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ πού είναι κρυμμένοι αυτοί οι μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια;" διερωτήθηκε σχολιάζοντας ότι οι ίδιοι που κατηγορούσαν την κυβέρνηση επειδή δεν στέλνει στρατό στα Σκόπια τώρα την κατηγορούν που συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ "Κυριακή παραμονή του Αγίου Πνεύματος και τους ενοχλούμε από τις διακοπές τους στις παραλίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL