Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Αλ. Τσίπρας: Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας (Video)

Τον Αύγουστο του 2018 γυρίσαμε σελίδα και αφήσαμε πίσω μας οριστικά τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Στηρίζεται στην εργατικότητα και το πείσμα των ανθρώπων της. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους», στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών.https://www.youtube.com/embed/ZM5A9EMVw94

«Δεν κάναμε θαύματα αλλά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

Ο ελληνικός λαός καλείται να κρίνει και να συγκρίνει για την επόμενη τετραετία, χωρίς να βρισκόμαστε κάτω από τον στενό κορσέ των μνημονίων και της επιτροπείας, και να αποφασίσει πως θα προχωρήσουμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι η ανάπτυξη εκείνη δεν μοιράστηκε δίκαια, αλλά καρπώθηκαν όλο τον πλούτο λίγοι, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα πίσω τους για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ήρθαν μετά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε ο τελευταίος Έλληνας πολίτες να έρθει σε αυτή την επιλογή με βάση την λογική, όχι το θυμικό, ούτε τον φόβο.

Δεν κάναμε θαύματα αλλά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ανέφερε.

https://twitter.com/atsipras/status/1143239669326524416?ref_src=twsrc^tfw

Μειώσαμε το φόρο των επιχειρήσεων από φέτος 1% και σταδιακά ως το 4% ως το 2025. Μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια κ.α.

Έχουμε 34 δισ ρευστότητας μαξιλαράκι με το οποίο μπορούμε με ασφάλεια να βγαίνουμε στις αγορές με το χαμηλότερο επιτόκιο ακόμα και τότε που φτιάχνονταν τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε για τα μέτρα του στην φορολογία. Θα σταθώ μόνο στο κομμάτι της αξιοπιστίας του. Αφού μας έλεγε ότι αν εκλεγεί θα εφαρμόσει τη μείωση των φόρων μετά είπε ότι θα τα εφαρμόσει το 2021... Καταθέτει στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα υπό αναστολή. Από το 2021 και βλέπουμε...

Καμία μείωση φόρων λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης για να εφαρμόσω μεταρρυθμίσεις για να δελεάσω τους εταίρους να ρίξουν τα πλεονάσματα. Γιατί όμως να δελεάσει με κάτι που έχουμε ήδη πετύχει;

Γιατί ο κ.Μητσοτάκης χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους για κάτι που εμείς έχουμε ήδη πετύχει; Ποιο θα είναι άραγε αυτό το κύμα των μεταρρυθμίσεων με το οποίο θα δελεάσει τους Ευρωπαίους;

Αλ. Τσίπρας: Θεσπίσαμε πρόσφατα την προστασία της πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά και για επιχειρηματίες. Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα και εντάσσονται σε αυτήν ηλεκτρονικά πάνω από 175 χιλιάδες δικαιούχοι.

https://twitter.com/atsipras/status/1143226835100192769?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL