Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ν. Ηλιόπουλος: Καλούμε έστω και τώρα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα πίσω για να γίνει το ντιμπέιτ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Καλούμε έστω και τώρα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα πίσω για να γίνει το ντιμπέιτ (Video)

«Βρίσκετε τρόπο να μην γίνει το ντιμπέιτ γιατί φοβάστε να γίνει ο διάλογος» σημείωσε απευθυνόμενος στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη η οποία ήταν στο πλατό.

«Κρίνουμε ότι υπάρχει απροθυμία να γίνει το ντιμπέιτ, βλέπουμε πολιτικές δυνάμεις που δεν είναι διατεθειμένες να ακυρώσουν μία απλή περιοδεία για να γίνει ο πολιτικός διάλογος. Κατανοούμε απόλυτα τον φόβο της ΝΔ να γίνει αυτός ο διάλογος γιατί έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θέλει να αποφύγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος και εξήγησε:

«Όπως ήδη έχει πει ότι δε θα κάνει καμία φοροελάφρυνση για το 2019 και οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν μόνο μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, όπως για το γεγονός ότι δε λένε τίποτα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ έχουν πολλές τρύπες για το τι λένε για το ασφαλιστικό. Καλούμε έστω και τώρα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα πίσω, να ξαναδούν το σχεδιασμό τους για να γίνει ο πολιτικός διάλογος».

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει μία σειρά από ημερομηνίες. «Αν το θέλετε και διαφορετικά, στις ημερομηνίες που η ΝΔ έδωσε, εμείς συμφωνούμε οπότε το αν θέλει μπορεί να γίνει διάλογος ανάμεσά μας όπως είχε γίνει στις προηγούμενες εκλογές».

Η ΝΔ ρίχνει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί η ΝΔ για τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Ζούλα να κάνει λόγο για « προφάσεις εν αμαρτίαις» του κυβερνώντος κόμματος.

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή.

Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις» υποστήριξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε σήμερα την αρχική ημερομηνία, την 1η Ιουλίου. Εμείς συμφωνήσαμε, τελικά δεν μπόρεσαν τα άλλα κόμματα» υποστήριξε νωρίτερα η Σ. Ζαχαράκη και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να αποφύγει τον διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL