Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Δεν εγγυάται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ ο Κυρ. Μητσοτάκης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν εγγυάται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ ο Κυρ. Μητσοτάκης (Video)

Το βέβαιο είναι πως στη Ν.Δ. δεν αρέσει να αποκαλύπτει το πρόγραμμα της και το τι πραγματικά σκοπεύει να κάνει και αυτός είναι ο λόγος αποφυγής του ντιμπέιτ. Ωστόσο λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν γίνεται να μην πει τίποτα στους πολίτες. 

Έτσι στην ερώτηση για το αν είναι υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με μια "δημιουργική ασάφεια" συνδέοντας τον με την ανάπτυξη.

Επειδή συχνά βγαίνουν μετά και τον διαψεύδουν κατηγορώντας για fake news θα παραθέσουμε αυτολεξεί τι απάντησε για τον κατώτατο μισθό ο Κυρ. Μητσοτάκης (μαζί με το σχετικό απόσπασμα της σε βίντεο) στην συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ ώστε οι πολίτες να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Μάρα Ζαχαρέα: «Είστε υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ. Άρα, θα επιστρέψουμε αναλογικά περισσότερο πλούτο στους χαμηλόμισθους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο, αν η οικονομία αυξηθεί με 4%, ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί κατά 8% και να πάει ήδη στα 700 ευρώ αυτό είναι σημαντική πρόοδος και αν ακολουθήσουμε την πορεία αυτή θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα εντός μιας διετίας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι μια αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας».

Τέλος δήλωσε «ένθερμος υποστηρικτής των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είτε είναι συλλογικών είτε κλαδικών». Προφανώς για να υπογράφονται και από τα δύο μέρη θεωρούν ότι είναι καλές» και ρώτησε:

«Γιατί πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος όταν εργοδότες και εργαζόμενοι τα βρίσκουν και συμφωνούν ότι αυτές οι συμφωνίες είναι προς όφελος και των δύο μερών;»

Γιατί να παρεμβαίνει το κράτος αφού θα είναι ένας ρόδινος κόσμος φιλελεύθερος αγγελικά πλασμένος όπου οι εργοδότες θα νοιάζονται για τους εργαζόμενους τους... και θα τους δίνουν κουπόνια σίτισης... 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL