Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Στο και πέντε / Και άφθονη διούρηση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο και πέντε / Και άφθονη διούρηση...

Λίγο ακόμα και θα δούμε παλαιστινιακές μαντήλες και μπαντάνες, αντί για τα πανάκριβα κολιέ και τις μεταξωτές γραβάτες, στα ντεκολτέ και στους λαιμούς τηλεαστέρων. Λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε ότι η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε πριν μια βδομάδα, όταν έχυσε το έντιμο αίμα του Παύλου Φύσσα.

Λίγο ακόμα και θα ξεχάσουμε την είσοδο του Καρατζαφέρη στα σπίτια μας, ως "κυρίου προέδρου", προνομιακού συνομιλητή στα κεντρικά δελτία και στα "ανατρεπτικά" πάνελ. Και την πορεία θριάμβου του "τσεκουράτου" Μάκη Βορίδη από τα στούντιο στα έδρανα της Βουλής και της κυβέρνησης. Ή του υστερικού "μπουμπούκου", που αποτελούσε σταθερή προτίμηση προς άγραν θεαματικότητας και πήρε διαβατήριο υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Θα ξεχάσουμε τα εξαθλιωμένα πρόσωπα των οροθετικών γυναικών, που φιγουράριζαν στις οθόνες μας, για να δει ο οικογενειάρχης της διπλανής πόρτας μην άρπαξε καμιά κακιά αρρώστια την ώρα που πλήρωνε για να πηδήξει χωρίς προφυλακτικό. Θα ξεχάσουμε τους "αγανακτισμένους κατοίκους" του Αγίου Παντελεήμονα και τις γιαγιάδες που πάνε συνοδεία στα ATM. Θα ξεχάσουμε το "πιστεύω εις έναν Θεόν, τον Θεόν του Μνημονίου" που μας διάβαζαν ολημερίς κι ολονυχτίς, για να αποτάξουμε κάθε σκέψη αντίστασης. Θα ξεχάσουμε την ενοχοποίηση του διπλανού, που αφού δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, σίγουρα τά 'φαγε αυτός. Θα ξεχάσουμε τις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου, με τα ίδια και τα ίδια πλάνα μολοτοφόρων και κουκουλοφόρων, κάδων καιομένων και βιτρινών σπασμένων, σε κάθε πορεία, σε κάθε κινητοποίηση όσο μεγάλη, όσο ειρηνική και να ταν. Θα ξεχάσουμε την Ιερά Εξέταση κάθε δυστυχούς αριστερού με στόχο ν' αποκηρύξει τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται", δηλαδή τις μολότοφ και τα σπασίματα, ακόμα κι όταν ντοκουμέντα εμφάνιζαν "κουκουλοφόρους" αγκαλίτσα με τα ΜΑΤ. Την εικόνα της "αριστερής" βίας, που φιλοτεχνούσαν με επιστημονική προσήλωση. Κι έβραζε σαν το βάτραχο στο γνωστό πείραμα η περίφημη "κοινή γνώμη" και η Ακροδεξιά ξεπλενόταν και γινόταν επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Πού βρέθηκαν τώρα, ξαφνικά, τόσα και τόσα πλάνα, ώρες γυρίσματα, σε πόλεις και σε ύπαιθρο, που δείχνουν και αποδεικνύουν το φρικαλέο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής; Μέσα στη βδομάδα αυτή, πάντως, οι χρυσαυγίτες ούτε παρελάσεις με στολές παραλλαγής κάνανε, ούτε νυχτερινές τελετές με πυρσούς α λα Κου Κλουξ Κλαν, ούτε επιθέσεις σε μικροπωλητές και μετανάστες. Τα πλάνα υπήρχαν, όπως κι οι 32 δικογραφίες στο συρτάρι του Δένδια. Και τώρα που άλλαξαν τα άλλα "πλάνα", μας τα δείχνουν σωρηδόν.

Ξέρουν ότι μπορούν με την πανίσχυρη δύναμη της εικόνας, να ξεσκεπάσουν τους νεοναζί. Ας το κάνουν έστω και τώρα. Μη μας πουλάνε, όμως, αντιφασιστικό αγώνα, μην παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Το Mega δεν το κατούρησε ο χρυσαυγίτης επειδή "πρώτο τους είχε απομονώσει", όπως μας είπε με δραματικό ύφος η κ. Τρέμη, αλλά επειδή πρόβαλε κανονικά το τούρκικο σίριαλ την 25η Μαρτίου... Αυτό δεν παίζει να το ξεχάσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL