Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αλ. Τσίπρας: Μιλούν για μειώσεις φόρων αυτοί που τρέλαναν στους φόρους τον λαό χωρίς να φέρουν ούτε μία επένδυση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Μιλούν για μειώσεις φόρων αυτοί που τρέλαναν στους φόρους τον λαό χωρίς να φέρουν ούτε μία επένδυση (Video)

“Αν θέλει (o Κυρ. Μητσοτάκης) να πάει την φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20 και να δώσει και τη δυνατότητα μείωση των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων είναι μια ελάφρυνση σημαντική για τους επιχειρηματίες. Αυτό του κοστίζει 1.5 δις. Αυτό το 1.5 δις είναι όσο, όλα τα μέτρα που εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και αφορούν όλη την κοινωνία ενώ όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης αφορά μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία, τους επιχειρηματίες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε:«Που θα βρεθούν οι πόροι;»

Στην επιχειρηματολογία της θέσης αυτής της Ν.Δ. που λέει ότι όταν επιχειρηματίας ελαφρυνθεί από φόρους θα επενδύσει τα χρήματα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «Γιατί δεν τα έκαναν αυτά όταν κυβερνούσαν από το 2010 – 2015. Γιατί δεν έφεραν επενδύσεις;»

«Εμείς φέραμε δεκάδες επενδύσεις. Η ανάπτυξη στο 2% δεν ήρθε με ένα μαγικό τρόπο. Το 2018 η Ελλάδα έχει κάνει ρεκόρ επενδύσεων δεκαετίας. Φέραμε την Παπαστράτος, επενδύσαμε στα Ναυπηγεία της Σύρου, επεκτείναμε την σύμβαση του Ελ. Βενιζέλος, φέραμε δεκάδες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα».

Ειδικότερα μιλώντας για το Ελληνικό ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε μια «προβληματική σύμβαση για το ελληνικό δημόσιο και κίνησε όλες τις διαδικασίες. Βγάλαμε το προεδρικό διάταγμα, κινήσαμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν υπήρχε ούτε οριοθέτηση αιγιαλού, ούτε οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων, ούτε οριοθέτηση δασικών εκτάσεων διότι η χώρα μας δεν είχε ούτε κτηματολόγιο, ούτε δασολόγιο».

«Από πότε έχει ξεκινήσει το Ελληνικό; Από τον Σουφλιά το 2006, ήρθε ο Παπανδρέου και τον Αθεμπίγιο, μετά κάτι Καταριανοί, μετά ο Σαμαράς με την Λάμδα Development και το μόνο που έκανε ήταν μια σύμβαση προβληματική».

Ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι φτάσαμε στο τέλος και αυτό που κάνει είναι λαϊκισμός. Το ότι ο διαγωνισμός για το καζίνο καθυστέρησε δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, διότι έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον παραχωρησιούχο και τους επενδυτές. Ξέρουν όλοι ότι τελειώνει ο διαγωνισμός μέσα στον Ιούλιο και λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης … εγώ θα το πιστωθώ».

«Αυτοί που μιλάνε για μειώσεις φόρων είχαν τρελάνει στους φόρους τον ελληνικό λαό, το 83% των φόρων αυτοί το έβαλαν στον ελληνικό λαό και δεν έφεραν ούτε μία επένδυση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL