Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Παππάς: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σταθερότητα, η ψήφος στη ΝΔ κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σταθερότητα, η ψήφος στη ΝΔ κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο κ. Παππάς τόνισε ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη σταθερότητα, για να αποκτήσει παντοδυναμία και πρόσθεσε πως «η μόνη ψήφος σταθερότητας είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «όπως έχει αποδειχθεί από την πορεία των τεσσάρων τελευταίων ετών (...) μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και ανάκαμψης».

Όπως είπε, οι πολίτες είναι ενώπιον πολύ καθαρών επιλογών, εάν η χώρα «προχωρήσει στην πορεία η οποία απέδειξε ότι μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια και άρα μπορεί να μας βγάλει και από την κρίση ή θα κάνει ένα πισωγύρισμα στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα, επισήμανε ότι οι «συγκεκριμένοι αξιωματούχοι που έπεφταν έξω με τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις τους στα δύο πρώτα μνημόνια, πέφτουν ξανά έξω με προβλέψεις υπεραπαισιόδοξες» και συμπλήρωσε πως ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν τα θετικά μέτρα, είναι «να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα εγγυάται την αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

«Πρέπει να αναρωτηθεί ο μαγαζάτορας εάν ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση και το ρεύμα πρέπει να συνεχίσει να είναι μειωμένος, να αναρωτηθεί ο κάθε πολίτης, ο οποίος αξιοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, αν έχουμε αρκετούς γιατρούς, έχουμε αρκετούς νοσηλευτές, ο κάθε γονιός αν έχουμε αρκετούς δασκάλους, ο κάθε πολίτης αν έχουμε αρκετούς πυροσβέστες ή αν πρέπει να πάμε πίσω σε ρυθμίσεις τύπου 1 προς 5 που μειώνουν ραγδαία το προσωπικό σε κρίσιμους τομείς για την κοινωνία, στο Δημόσιο, και άρα θα έχουμε κατάρρευση πάρα πολύ συγκεκριμένων υπηρεσιών», υπογράμμισε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έχει για πρώτη φορά τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της και ένα «μαξιλάρι» περίπου 30 δισ. στην άκρη και δήλωσε ότι δεν υπάρχει επαρκής δικαιολογία «για να εκστομίζουν ανοησίες του τύπου ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί και ότι δεν έχε πρόσβαση στις αγορές».

Ανέφερε, δε, ότι η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά, έχει το καλύτερο προφίλ από πλευράς πληρωμής χρέους, πολύ χαμηλότερες υποχρεώσεις από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την ετήσια αποπληρωμή του χρέους, μεγαλύτερη διάρκεια ωρίμανσης χρέους «και αυτό έγινε κατορθωτό με τη δική μας διαπραγμάτευση». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΝΔ δεν θέλει αισιόδοξο τον λαό, «έναν λαό που διαπιστώνει και πιστεύει ότι τους καρπούς της οικονομικής ανάκαμψης μπορεί να τους αισθάνεται, ανεξάρτητα αν ανήκει στα χαμηλά εισοδήματα, στη μεσαία τάξη ή όχι».

«Αποφασίζουμε αν συνεχίζουμε ή αν θα κάνουμε πισωγύρισμα σε πολιτικές που μας καταστρέψανε»

Μιλώντας για τα διλήμματα ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι «αποφασίζουμε αν συνεχίζουμε ή αν θα κάνουμε ένα πισωγύρισμα σε πολιτικές που μας καταστρέψανε» και συμπλήρωσε ότι στη ΝΔ «επιθυμούν να εφαρμόσουν τις ίδιες συνταγές».

Επανέλαβε δε, ότι ο «υπουργός των απολύσεων» και «πιο αποτυχημένος» υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η «προσωποποίηση του κομματικού κράτους, που διόρισε 250 διευθυντές, μόνο με υπουργική υπογραφή, λίγο πριν την πολιτική αλλαγή του 2015 (...) και είχε στο γραφείο του 50 μετακλητούς».

Όπως σημείωσε, «δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά ότι θα μειώσει το προσωπικό του Δημοσίου διά της μεθόδου 1 προς 5. Να αναρωτηθεί ο κόσμος που πηγαίνει στα κέντρα υγείας, που πηγαίνει στα νοσοκομεία ή στα εξωτερικά ιατρεία, εάν έχουμε αρκετούς νοσηλευτές και γιατρούς. Είναι μία πάρα πολύ απλή ερώτηση. Και η απαντήσεις είναι γραμμένες πάνω στα ψηφοδέλτια».

Σε ό,τι αφορά την κριτική για την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, τόνισε πως «οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι έλεγαν ότι έχουμε απραξία και δειλία σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα (...) είναι αυτοί που λένε ότι συνεκλήθη το ΚΥΣΕΑ για λόγους κομματικής σκοπιμότητας».

Επισήμανε, δε, ότι «καλώς πράξαμε και για την Ελλάδα και για την Κύπρο και για τη συμμαχία μας και για την Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια οικοδόμησης μετώπου με τις χώρες του Νότου απέδωσε με το υποστηρικτικό, απέναντι στα συμφέροντα της Κύπρου, κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα τις κερδίσει», υποστηρίζοντας ότι «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, απάντησε ότι είναι «προανάκρουσμα των ορέξεων που έχουν ανοίξει», το οποίο «δεν τόλμησαν να το κάνουν αυτό πριν τις ευρωεκλογές».

«Νομίζω ότι μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε κι εμείς τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε αυτό το πράγμα να σταματήσει εν τη γενέσει του», είπε σημειώνοντας πως πρέπει να ανοίξει η συζήτηση «για να περάσουν αυτές οι υποδομές στο Δημόσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL