Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ. Μαντάς: Η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται - Σε κρίσιμα γεγονότα η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση (Video)

«Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το τοπίο: αυτή τη στιγμή η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνεται και φαίνεται πως ετοιμάζεται να παραβιάσει την ΑΟΖ ενός κυρίαρχου κράτους της ΕΕ. Επομένως νομίζω ότι τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν τουλάχιστον άστοχα" τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Στην εκπομπή «Μπροστά  στα Γεγονότα» της ΕΤ1, συμμετείχε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς. Καλούμενος να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα και την κριτική της ΝΔ ότι δεν έπρεπε να συγκληθεί ΚΥΣΕΑ Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, ο κ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το τοπίο: αυτή τη στιγμή η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνεται και φαίνεται πως ετοιμάζεται να παραβιάσει την ΑΟΖ ενός κυρίαρχου κράτους της ΕΕ. Επομένως νομίζω ότι τα σχόλια που ακούστηκαν  ήταν τουλάχιστον άστοχα. Η  Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλαν να κάνουν ό,τι χρειαζόταν για τη διεθνοποίηση του ζητήματος και για να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα".

"Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχει αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο και με τις συμμαχίες που έχει κάνει στην περιοχή και με πρωτοβουλίες όπως η σύνοδος των χωρών του Νότου και με την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική. Η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην γεωπολιτική θέση της χώρας  μας. Επομένως δεν πρέπει να μένουμε στον χρόνο (αν ήταν ή όχι του Αγίου Πνεύματος). Όταν συμβαίνουν τέτοια κρίσιμα γεγονότα η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση. Άλλωστε σήμερα ήταν η σύνοδος στο Λουξεμβούργο και καλώς έγινε ό,τι έγινε, σε συνεννόηση και συναπόφαση με τον Πρόεδρο  της Κύπρου.»     

Σε ερώτημα για το φαινόμενο επιθέσεων σε ελεγκτές του ΣΕΠΕ ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε:

 «Είναι αυτονόητη (η καταδίκη τέτοιων φαινομένων). Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην κλείνουμε τα μάτια σε φαινόμενα αυθαιρεσίας από επιχειρηματίες που δεν έχουν σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα. Νομίζω πως η υγιής επιχειρηματικότητα και η τήρηση των κανόνων της πολιτείας, είναι δυο πράγματα που πηγαίνουν μαζί.» 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αλήθειες που πονάνε

Υποτίθεται ότι τόσον καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σπιλώσει και να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους

Δειτε ολοκληρο το αρθρο