Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Με επταήμερη εργασία, αμέσως καλύτερα...

Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο Κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί τα μιλήσει για το πρόγραμμά του. Αν θέλετε να μάθετε τι περιλαμβάνει, ρωτήστε τους σχολάρχες, τις διευθύνσεις προσωπικού των τραπεζών και τα διαγνωστικά κέντρα.

Και τον Στουρνάρα.

Τα ξέρει και η Μιράντα Ξαφά, αλλά την έχουνε μονώσει γύρω - γύρω για να μην ακουμπήσει στην υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές.

Πόσες φορές θα σας το πούμε επιτέλους; Για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων μιλάει ο Κυριάκος, όχι για επταήμερη εργασία των υπαλλήλων.

Και ο ξενοδόχος στο βίντεο αυτό του ζητάει. Αν μπορεί να δουλεύει το ξενοδοχείο του επτά μέρες τη βδομαδα. Πώς σας πέρασε από το μυαλό η επταήμερη εργασία;

Δεν είχε καταλάβει ότι τα άλλα ξενοδοχεία δουλεύουν επταήμερο, και το δικό του το έκλεινε κάθε Παρασκευή και το άνοιγε Δευτέρα.

Για να καταλάβετε πόσο μας έχουν διαβρώσει οι μαρξιστικές ιδεοληψίες.

Και μάλλον δεν ήταν σωστά ενημερωμένο και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και όποτε τον έβρισκε ανοιχτό σαββατοκύριακα του έκοβε πρόστιμο.

Και αυτός δεν είχε αναρωτηθεί γιατί και πήγαινε και τα πλήρωνε.

Μετά όμως άκουσε τον Μητσοτάκη, που είπε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες τη βδομάδα και ότι τίποτα κακό δεν υπάρχει σε αυτό, και του άνοιξαν τα μάτια του ανθρώπου.

Τα υπόλοιπα τα είδατε στο βίντεο.

Είναι πολύ καλή η ιδέα του Κυριάκου να δουλεύουν οι επιχειρήσεις επταήμερο. Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα; Θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και στους κινηματογράφους.

Και στα διόδια των εθνικών δρόμων. Κρίμα να μένουνε κλειστά τα σαββατοκύριακα.

Το είπε και μια υποψήφια της Ν.Δ. στην τηλεόραση. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε επταήμερη εργασία. Αλλά, αν κάποιος εργαζόμενος θέλει να δουλεύει επταήμερο, γιατί να τον εμποδίσουμε;

Λογικό. Και όποιος δεν θέλει, μπορεί κάλλιστα να χάσει τη δουλειά του για να την πάρει ένας που θέλει. Δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα.

Και μετά μπορεί να βρεθεί και κάποιος που να θέλει να δουλεύει επταήμερο με τα μισά λεφτά. Ακόμα καλύτερα.

Και άμα σχολάει, να πετάγεται και στο σπίτι του αφεντικού να βάζει και μια ηλεκτρική σκούπα.

Όπως είπε και ο Κυριάκος, άμα αυτά τα συμφωνούν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, εμάς τι λόγος μας πέφτει.

Ισχύει και για την καταστροφή της Σμύρνης άλλωστε. Όποιος ήθελε έφευγε. Όποιος δεν ήθελε μπορούσε να μείνει εκεί να περιμένει τους Τσέτες.

Ευτυχώς αποδείχτηκε ότι το σχετικό βίντεο με τον Μητσοτάκη είναι μονταρισμένο. Έχει αφαιρεθεί το κομμάτι που λέει, άκου να δεις μάστορα, εγώ ποτέ δεν μίλησα για επταήμερη εργασία και, αν δεν σου αρέσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα, κοίτα να δουλεύεις νόμιμα".

Αλλά έτσι είναι. Πουθενά δεν σταματάει η συκοφαντία και η μονταζιέρα των μαδούρων.

Αν, φερ' ειπείν, υπήρχε βίντεο όπου ένας ξενοδόχος στην Κω ζητάει από τον Τσίπρα να βγαίνει συχνότερα ο Κουφοντίνας και ο Τσίπρας δεν του απαντάει τίποτα, θα υπήρχε πολιτικό πρόβλημα;

Ε, όχι, δεν θα υπήρχε.

Ανάλογα συγκινητικό βίντεο υπάρχει και από το Καστελλόριζο, όπου ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ταβερνιάρη ότι δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει το ΣΔΟΕ.

Σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς αυξήθηκαν ακαριαία οι παραγγελίες για μπύρες των 25 ευρώ και καλαμαράκια των 841 ευρώ τη μερίδα.

Στη Μύκονο η τιμή της ξαπλώστρας ανέβηκε στα 140 ευρώ χωρίς απόδειξη.

Επιχειρηματίες, τρισευτυχισμένοι που η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη, πετάνε τραγουδώντας τις ταμειακές τους μηχανές στη θάλασσα.

Και τα POS.

Το WWF διαμαρτύρεται μάλιστα γιατί βρήκαν ήδη μια φάλαινα που είχε φάει έξι.

Σας απαντήθηκε το ερώτημα που είχε διατυπώσει ο Μητσοτάκης τι τους θέλει το Δημόσιο τους τομογράφους όταν έχουν τόσους οι ιδιώτες; Και γιατί να μην δώσουμε μερικά νοσοκομειακά τμήματα σε διαγνωστικά κέντρα;

Η απάντηση είναι ότι τα διαγνωστικά κέντρα μπορεί να ξυπνήσουν ένα πρωί και να ζητάνε από τους ασφαλισμένους το 85% του ποσού που χρεώνουν την εξέταση.

Και να παραβιάζουν την αχρείαστη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που τους στέρησε από κέρδη 200 δισ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL