Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Παλιές οι «συνταγές» του Πάνου Τσάκλογλου, που θέλει να μας σώσει…
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παλιές οι «συνταγές» του Πάνου Τσάκλογλου, που θέλει να μας σώσει…

Το «βαρύ» βιογραφικό του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επικεφαλή του ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων), επί υπουργίας Γ. Στουρνάρα, Πάνο Τσακλόγλου έχει βαρύ παρελθόν.

Ο κ. Τσάκλογλου συμμετείχε στην βασική ομάδα στις συζητήσεις με την τότε τρόικα, και προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών του Κυρ. Μητσοτάκη έχει και βαρύ «παρελθόν» περικοπών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος στις 30.11.2012, ο κ. Τσάκλογλου ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων και την μείωση του αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά!

Προφανώς στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας! 

Με τέτοιες πολιτικές ονειρεύονται να φέρουν την ανάπτυξη; Καταστρέφοντας τους πολίτες και μια χώρα που ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού της.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Τσάκλογλου φρόντισε σήμερα να κάνει αισθητή την παρουσία του προετοιμάζοντας το έδαφος με το σενάριο της "καμμένης γης" απαραίτητο, για τις περικοπές που είναι απαραίτητο συστατικό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πρεσβεύει. Ακόμα και στα επιδόματα των πολυτέκνων...

Κατά τα άλλα δήθεν δεσμεύονται στα κανάλια, ότι θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου... Ποιον πείθουν;

Η "καμμένη γη" απαραίτητη για να περάσουν οι περικοπές που ονειρεύονται

Στο liberal.gr δήλωσε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να «αδειάσει» το ταμείο προκειμένου να «δέσει τα χέρια» της επόμενης κυβέρνησης που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα. Άμεση ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου σε ανάρτησή του δήλωσε την κατανόηση του για τον κ. Τσάκλογλου για το άγχος του να πλασαριστεί εν όψει εκλογών.

«Κατανοώ το άγχος του κ. Τσακλόγλου να πλασαριστεί εν όψει εκλογών, αλλά δεν ήταν ανάγκη να παραβλέψει τις πανεπιστημιακές του γνώσεις: αυθαίρετη μεθοδολογία, αυθαίρετο σημείο έναρξης, καμία σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που υπηρέτησε πιστά προ και μετά κρίσης. Κρίμα»

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL