Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Σκηνές από ταινία προσεχώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Σκηνές από ταινία προσεχώς

Σκηνές από ταινία προσεχώς είναι όλα αυτά που παρακολουθούμε να διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με πρωταγωνιστές τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τον εκβιασμό χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που καλούνται -κατά παράβαση κάθε κανόνα- να προκαταβάλλουν το 85% του κόστους των εξετάσεών τους.

Πίσω από τον συγκεκριμένο εκβιασμό βρίσκεται η κάτω από το τραπέζι συμφωνία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με τη Νέα Δημοκρατία και μεσάζοντα τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη λεόντειο -και φυσικά εις βάρος των πολιτών- σύμβαση που οι ιδιώτες περιμένουν να υπογράψουν σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε θέση να εφαρμόσει τα φιλόδοξα σχέδια που έχει για την Υγεία και την περίθαλψη των πολιτών.

Σκηνές από ταινία προσεχώς είναι το χαράτσι που θα καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που κατέκλυσαν τη χώρα όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επέτρεψε στον Άδωνι Γεωργιάδη να ξηλώσει με τον πιο άγριο και προκλητικό τρόπο το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που η χώρα διέθετε, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες έτοιμους «πελάτες» για τα ιδιωτικά συμφέροντα που περίμεναν στη γωνία ώστε να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Ανάγκες που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν τον πρωταρχικό και κύριο παράγοντα στη διαμόρφωση των όρων και των κανόνων για τις συμβάσεις των διαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ. Ανάγκες που πρόκειται να τσαλαπατηθούν από τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που απειλητικά έρχεται κατά πάνω των ασφαλισμένων και του δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης.

Σκηνές από ταινία προσεχώς είναι η αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «πελατών» ενός συστήματος που λειτουργεί και κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Σκηνές από ταινία προσεχώς είναι οι εικόνες των πολιτών με το χέρι βαθιά στην τσέπη για την κάλυψη των αναγκών τους, στην περίπτωση δε των μη εχόντων να πληρώσουν, η ταινία θα γίνεται ένα μακάβριο θρίλερ.

Και όλα αυτά στην ευαίσθητη και πολιτικά νεκρή προεκλογική περίοδο, με τους μεγαλοεργολάβους της Υγείας να οδηγούν την κατάσταση στα άκρα έχοντας ήδη δώσει τα χέρια με την πολιτική δύναμη που όταν μιλάει για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αυτό ακριβώς εννοεί. Το Δημόσιο να στέλνει στο ταμείο του ιδιώτη χιλιάδες έτοιμους πελάτες.

Αυτή είναι η ταινία που η Ν.Δ. ετοιμάζει να μας μετατρέψει σε πραγματικότητα σε περίπτωση που δεχτούμε να μείνουμε θεατές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL