Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ναι, αγάπη μου, αυτό που νομίζεις είναι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναι, αγάπη μου, αυτό που νομίζεις είναι

Έκανε πολλή προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. να μας πείσει ότι οι ενθουσιώδεις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στο επταήμερο αφορούν την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων τους. Και όσοι κατάλαβαν το αντίθετο είναι θύματα της μονταζιέρας των μαδούρων. «Δεν είναι αυτό που νομίζετε...» λέει η Πειραιώς.

Να όμως που ο συνομιλητής του Κ. Μητσοτάκη, στο περίφημο βίντεο, δεν δείχνει να το κατάλαβε έτσι. Ο άνθρωπος, που, σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", είναι ξενοδόχος, γνωρίζει ασφαλώς ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν επταήμερη λειτουργία ούτως ή άλλως. Επομένως δεν είναι αυτό που ζητάει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ζητάει επταήμερη εργασία. Και επειδή γνωρίζει ότι αυτό είναι παράνομο -όπως και η εξαήμερη, που δεν του φτάνει- ζητάει να σταματήσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα.

Και ο Κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα κόπτεται για την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, αντί να τον διακόψει και να του πει «όχι, ρε φίλε, δεν κατάλαβες, και επιπλέον αυτό που μου ζητάς είναι παράνομο...», απλώς ακούει χαλαρός. Για να πει στο τέλος ότι είναι οδοστρωτήρας και θα σαρώσει κάθε τι που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.

Να μην είμαστε αφελείς λοιπόν. Είναι απολύτως σαφές ότι η επταήμερη εργασία είναι μέσα στα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη.

Μια χαρά το κατάλαβε ο ξενοδόχος της Κω. Μια χαρά το κατάλαβε και η ΔΑΚΕ που φώναζε.

Και μια χαρά το καταλάβαμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Αυτό που νομίζουμε είναι. Μόνο η Πειραιώς σφυρίζει αδιάφορα. Και προσπαθεί να καμουφλάρει, μέχρι τις εκλογές, τον οδοστρωτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL