Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο «οδοστρωτήρας» του Κυριάκου Μητσοτάκη υπόσχεται να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα (Video)

Ο «οδοστρωτήρας» του Κυριάκου Μητσοτάκη απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα και την πενθήμερη εργασία φανερώνοντας την αδημονία να αποδιαρθρώσουν ό,τι έχει ήδη μείνει υπέρ των εργαζομένων, στην αγορά εργασίας.

"Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με επιχειρηματίες στην Κω που του ζήτησαν την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας.

Εντυπωσιακό είναι ότι κάθε φορά που αποκαλύπτονται το σχέδιο της Ν.Δ. κα πως εννοεί την τόνωση της επιχειρηματικότητας απειλούνται εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών καθώς και το θεμελιωμένο δικαίωμα στην 6ήμερη εργασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε στο facebook:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν.

Οδοστρωτήρας εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας και κατά των «εκβιαστικών» ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας:

• Για την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

• Για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας ως το 2022.

• Για νέες αυξήσεις στους μισθούς, 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021

Έντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου που σημείωσε: «Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να “σαρώσουν ως οδοστρωτήρες”, όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν».

Σε αντίθεση με τα στελέχη του, που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Επταήμερο εργασίας και όχι στον “εκβιασμό” από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του.

Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα “εμπόδια” δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να “σαρώσουν ως οδοστρωτήρες”, όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν.

Ας μην το επιτρέψουμε».

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης σχολιάζει:

«Εφταήμερο εργασίας και όχι στον "εκβιασμό" από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη.

Δεν θα μπούμε εμπόδιο στις συμφωνίες εργαζομένων εργοδοτών και θα σαρώσουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα η απάντηση του.

Και ο έλεγχος για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η δράση του ΣΕΠΕ είναι μάλλον μέσα σε αυτά τα εμπόδια.

Δεν μιλάμε προφανώς για άλλη μια παρεξήγηση.

Ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει για λογαριασμό ποιων διεκδικεί την εξουσία και έχει κάνει σαφές το πρόγραμμα του.

Σάρωμα κάθε μορφής προστασίας των εργαζομένων, εφταήμερο και ότι προαιρείται ο εργοδότης.

Η επιλογή είναι μπροστά μας.

Θα τον αφήσουμε;».

«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν.

Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις