Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Συνεχίζεται η συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με οριακή πλειοψηφία τάχθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν εκ νέου στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιουλίου. Στο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων η απόφαση για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίχθηκε από 43 μέλη, ενώ 37 μέλη ψήφισαν υπέρ της αυτόνομης συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές μαζί με άλλα Πράσινα σχήματα. Πέντε μέλη ψήφισαν λευκό. Το οριακό αποτέλεσμα έχει δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των μελών των Οικολόγων Πράσινων.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Δημαράς, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, τάχθηκε υπέρ της ανασυγκρότησης ενός αυτόνομου και αυτοδύναμου Πράσινου κόμματος, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά δήλωσε ότι σέβεται την τελική απόφαση του συνεδρίου.

Επισήμανε δε την ένταση των οικολογικών προβλημάτων στον πλανήτη και τη χώρα μας που επιβάλλουν την ανάγκη μίας Πράσινης ατζέντας ζητώντας από την Αριστερά να γίνει πιο Πράσινη κι από την Οικολογία να ασχοληθεί περισσότερο με τα κοινωνικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της εκ νέου συμπόρευσης των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει επικαιροποίηση του πλαισίου συνεργασίας και θα δοθεί έμφαση στις κοινές θέσεις των δύο κομμάτων που δεν υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν τις διαφορετικές τους θέσεις για μία σειρά από ζητήματα, όπως οι εξορύξεις.

Αυτόνομη κάθοδος των Πράσινων - Αλληλεγγύη

Την ίδια ώρα οι Πράσινοι - Αλληλεγγύη αποφάσισαν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές επιδιώκοντας να προσελκύσουν στελέχη και ψηφοφόρους που διαφωνούν με τη συνέχιση της συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL