Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Με σοβαρότητα, γνώση και αισιοδοξία η μάχη κερδίζεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με σοβαρότητα, γνώση και αισιοδοξία η μάχη κερδίζεται

Από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου κρίνεται αν η Ελλάδα θα προχωρήσει με σταθερά βήματα προς την κανονικότητα, την αποκατάσταση των πληγών της κρίσης, τη δίκαιη ανάπτυξη με προστασία των αδύναμων, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ή αν θα οπισθοδρομήσει στην φτώχεια, την εργασιακή επισφάλεια, το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας Παιδείας.

Αυτό είναι το βασικό δίλημμα. Και η Αριστερά θα μιλήσει καθαρά στον κόσμο, περήφανη για το κυβερνητικό της έργο, που υλοποιήθηκε ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες. Θα μιλήσει για το πρόγραμμά της που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και στηρίζει αποφασιστικά τον κόσμο της δουλειάς, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και θα καλέσει τους πολίτες να τοποθετηθούν πάνω στο πραγματικό δίλημμα της 7ης Ιουλίου που είναι μια προοδευτική πολιτική για το σύνολο της κοινωνίας ή μια πολιτική για τους λίγους και αιώνια λιτότητα για τους πολλούς.

Είναι μια δύσκολη προγραμματική μάχη, γιατί ο αντίπαλος κρύβεται. Κρύβεται για να μην τρομάξει η κοινωνία με αυτά που σκοπεύει να κάνει. Γι' αυτό η Αριστερά πρέπει να ξετρυπώσει τον Κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του και να τους αναγκάσει να αντιπαρατεθούν πάνω στα σοβαρά και τα κρίσιμα. Όχι πάνω σε επικοινωνιακές κατασκευές και σκηνοθετημένα events.

Τέσσερις εβδομάδες. Με σοβαρότητα, γνώση και αισιοδοξία η μάχη κερδίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL