Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με σοβαρότητα, γνώση και αισιοδοξία η μάχη κερδίζεται

ICON

Από χθες βρισκόμαστε και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κόσμος της Αριστεράς καλείται να δώσει με όλες του τις δυνάμεις μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική μάχη.

Από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου κρίνεται αν η Ελλάδα θα προχωρήσει με σταθερά βήματα προς την κανονικότητα, την αποκατάσταση των πληγών της κρίσης, τη δίκαιη ανάπτυξη με προστασία των αδύναμων, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ή αν θα οπισθοδρομήσει στην φτώχεια, την εργασιακή επισφάλεια, το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας Παιδείας.

Αυτό είναι το βασικό δίλημμα. Και η Αριστερά θα μιλήσει καθαρά στον κόσμο, περήφανη για το κυβερνητικό της έργο, που υλοποιήθηκε ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες. Θα μιλήσει για το πρόγραμμά της που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και στηρίζει αποφασιστικά τον κόσμο της δουλειάς, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και θα καλέσει τους πολίτες να τοποθετηθούν πάνω στο πραγματικό δίλημμα της 7ης Ιουλίου που είναι μια προοδευτική πολιτική για το σύνολο της κοινωνίας ή μια πολιτική για τους λίγους και αιώνια λιτότητα για τους πολλούς.

Είναι μια δύσκολη προγραμματική μάχη, γιατί ο αντίπαλος κρύβεται. Κρύβεται για να μην τρομάξει η κοινωνία με αυτά που σκοπεύει να κάνει. Γι' αυτό η Αριστερά πρέπει να ξετρυπώσει τον Κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του και να τους αναγκάσει να αντιπαρατεθούν πάνω στα σοβαρά και τα κρίσιμα. Όχι πάνω σε επικοινωνιακές κατασκευές και σκηνοθετημένα events.

Τέσσερις εβδομάδες. Με σοβαρότητα, γνώση και αισιοδοξία η μάχη κερδίζεται.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις