Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ακροδεξιές κραυγές και προγραμματικοί ψίθυροι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιές κραυγές και προγραμματικοί ψίθυροι

Όχι, δεν κρύβεται πια η Ν.Δ. Αγκαλιά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που περιφέρει ως τοτέμ στα πάνελ διαβεβαιώνοντας για την έγκριση του προγράμματος - φάντασμα που πήρε από τον ελληνικό λαό, όπως λέει, άρχισε δειλά - δειλά να το ξεδιπλώνει δημόσια.

Ξεκίνησε ως ψίθυρος, σκόρπια λόγια σε συνεντεύξεις, προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» επικοινωνιακά το κοινό. Τόσο όσο να μπορούν μετά να τα παίρνουν πίσω, να καταγγέλλουν για fake news ή να ζητούν συγγνώμες επαναλαμβάνοντας τα αντίθετα για να τους πιστέψουν (Βρούτσης 120 δόσεις).

Μέρα με την ημέρα δεν μπορούν πια να αποφύγουν την προγραμματική συζήτηση και, βασιζόμενοι στο ευνοϊκό γι' αυτούς αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, μιλούν για λαϊκή συναίνεση στο ακραία νεοφιλελεύθερο, αντιδραστικό και κοινωνικά αυτοκτονικό πρόγραμμά τους.

Η ανάπτυξη της οικονομίας για τη Ν.Δ. βασίζεται αποκλειστικά στην περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αν και παραδέχεται ότι το Δημόσιο της χώρας μας βρίσκεται ήδη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θεωρεί, ξεπερνώντας και τους δανειστές, ότι μπορεί να πάει ακόμα παρακάτω...

Το σχέδιο είναι παλιό και είχε ήδη προσπαθήσει να το εφαρμόσει με τον Κυρ. Μητσοτάκη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Απολύσεις συμβασιούχων», «αξιολογήσεις», «προγράμματα κινητικότητας» και την επαναφορά της κλίμακας 5:1 αποχωρήσεων - προσλήψεων, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει το 1:1.

Ένα σχέδιο που μπροστά του ωχριά το ΔΝΤ και θα κληθούν οι φανατικοί του υπερασπιστές μεταπηδώντας από τον ΣΚΑΪ στην Βουλή να το εφαρμόσουν.

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται για άρον-άρον ξεπούλημα -ήδη έγινε αναφορά από τον Κωστή Χατζηδάκη-, ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και πάλι, οι Σκουριές θα προχωρήσουν, το Ελληνικό θα παραδοθεί χωρίς να διασφαλίζεται καμία προστασία των αρχαιοτήτων, η Παιδεία και η Υγεία θα επανέλθουν στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα για να βρουν χώρο οι ιδιώτες και οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να ανθίσουν...

Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί αμέσως, λες και όλη η ασφάλεια της χώρας κρέμεται από αυτή την ταλαίπωρη διάταξη για την ελευθερία του λόγου, ενώ οι μόνες προσλήψεις που βεβαιωμένα θα γίνουν είναι 1.500 αστυνομικοί, χωρίς να περάσουν από τη Σχολή Αστυνομίας ή μέσω Πανελλαδικών, για να στηριχθεί η προγραμματική διακήρυξη της Ν.Δ. για τάξη και ασφάλεια. Κάτι που μαρτυρά τον φόβο της για τις μεγάλες αντιδράσεις στις πολιτικές που θα εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνήσει.

Το μοντέλο αυτό του κοινωνικού εφιάλτη με την αποδιοργανωμένη αγορά εργασίας θα επανέλθει τάχιστα, αφού προτεραιότητα της Ν.Δ. φαίνεται να είναι οι αλλαγές στην εργασία με την εισαγωγή ενός «νέου» εργασιακού μοντέλου των ανασφάλιστων ή μερικώς ασφαλισμένων δούλων παροπλισμένων στο σπίτι.

Με πρότυπα τη Θάτσερ και τον Ρέιγκαν, ετοιμάζεται να ανακάμψει στη χώρα το παλιό καθεστώς... Αν τελικά αναλάβει... τα ΜΜΕ θα σιγήσουν και πάλι για να ασχολούνται κατά προτεραιότητα με το προφίλ του αρχηγού και τους «λαθρο» πάσης φύσεως ανθρώπους που θα ανακαλύπτουν ως εχθρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL