Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ατζέντα "φόβος και τρόμος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα "φόβος και τρόμος"

Δεν έγινε αίφνης αριστερίστικο κόμμα η Ν.Δ. ούτε οι φωστήρες της θυμήθηκαν τα φοιτητικά τους χρόνια και υιοθέτησαν τη γραμμή "καταγγέλλω και αποχωρώ" από τη Βουλή. Προφανώς και θέλει η Ν.Δ. να δημιουργήσει πολιτική αναστάτωση με το κοινοβουλευτικό “αντάρτικο” επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους.

Όμως η αποχώρησή της από τη Βουλή έχει και πολιτικό υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, διαφωνεί με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τις οποίες εισηγείται η επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί.

Τον Μάρτιο, όταν είχαν δημοσιοποιηθεί οι προτάσεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου έκανε λόγο για “μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ”. Υποστήριζε ότι θα έπεφταν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για το Μάτι και το Μάνδρα, ότι “αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ” και ότι ευνοείτο η Χρυσή Αυγή! Μέχρι και για την αλλαγή του ορισμού του βιασμού διαμαρτύρονταν.

Από τότε βέβαια κύλησε νερό στο ποτάμι και έγιναν οι δέουσες αλλαγές. Όμως και σήμερα κακώς διατείνονται ορισμένοι (όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος) ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα. Η Δεξιά δεν συμφωνεί και αυτό εξηγεί γιατί έφυγε από τη Βουλή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χθεσινή ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Έλενας Ράπτη με την οποία υποστηρίζει ότι με την αλλαγή του άρθρου 374 του Π.Κ. “θα αποφυλακιστούν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, επαγγελματίες κλέπτες”, καθώς “οι συνεχείς κλοπές δεν θα αποτελούν πλέον κακούργημα”.

Μάλιστα ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης “πόσοι δράστες κλοπών θα αποφυλακιστούν με την παρούσα διάταξη” και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει “μια χώρα στην οποία κλέφτες (και τρομοκράτες) θα κυκλοφορούν ελεύθεροι”! Ατζέντα "φόβος και τρόμος"!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL