Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Δυνατά, σταθερά, αποφασιστικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυνατά, σταθερά, αποφασιστικά

Να καταθέσει τον απολογισμό της διακυβέρνησής του και τα όσα έκανε για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Να συζητήσει το πρόγραμμά του για τη δεύτερη τετραετία. Και να αντιπαρατεθεί με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα κοινωνικής οπισθοδρόμησης που φιλοδοξεί να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και μετά από μια άσχημη κατάληξη της διαπραγμάτευσης του πρώτου επταμήνου. Οι δυσκολίες που πέρασε τα επόμενα χρόνια ήταν τεράστιες. Ελάχιστοι στοιχημάτιζαν τότε στη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, η οποία είχε να τα βγάλει πέρα με τους δανειστές, το ΔΝΤ, την προσφυγική κρίση, την υπονομευτική αντιπολίτευση του Κ. Μητσοτάκη και τον λυσσασμένο και τοξικό πόλεμο των ιδιωτικών καναλιών και των συγκροτημάτων. Και με μια κοινωνία στην πλάτη της οποίας ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω ερχόταν να προστεθεί στο ασήκωτο βάρος και την καταστροφή των δύο πρώτων Μνημονίων.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε. Υλοποίησε στο ακέραιο τη δέσμευσή του, βάζοντας τέλος στα Μνημόνια και υλοποιώντας αμέσως μετά μια πολιτική πραγματικής στήριξης για τον κόσμο της εργασίας και τους πιο αδύναμους. Και η συσπείρωσή του εκτινάχθηκε το τελευταίο διάστημα, άσχετα αν δεν έφτασε στα επίπεδα που χρειαζόταν για ένα θετικότερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Υπάρχει χρόνος λοιπόν για να κερδηθεί και το υπόλοιπο έδαφος. Να καταλάβει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ότι η Αριστερά είναι ο πιο σταθερός και πιστός της σύμμαχος. Για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL