Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Στα ψιλά / Μίσος ταξικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Μίσος ταξικό

Του Πέτρου Κατσάκου

«Μην φωνάζετε! Μην απειλείτε! Κρατηθείτε!». Αυτές είναι οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μεγάλα, τα μεσαία και τα μικρά στελέχη της Νέας Δεξιάς που ανυπομονούν για το πολυπόθητο ρεσάλτο στην εξουσία όταν, όπως διακαώς επιθυμούν, κλείσει η παρένθεση που άνοιξε τον Γενάρη του 2015 κι ακόμα δεν λέει να κλείσει. "Κρατήστε χαμηλούς τόνους" προειδοποιεί ο αρχηγός της Ν.Δ., μην και οι πολίτες πάρουν χαμπάρι τι κρύβεται πίσω από τα μειλίχια χαμόγελα και τα ενωτικά μηνύματα για τη Δεξιά όλων των Ελλήνων.

Όσο κι αν θέλουν όμως να κρυφτούν, είναι τα ποσοστά των ευρωεκλογών που κάποιους δεν τους αφήνουν. Είναι μικρά, είναι και μεγάλα στελέχη που δεν μπορούν να κρατηθούν, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του είδους και του ύφους εξουσίας που εκπροσωπούν. Μια εξουσία των λίγων που ξερνάει μίσος ταξικό για τους πολλούς.

Να ξεκινήσει κανείς από την κ. Μιράντα Ξαφά ή από τον συντονιστή ετεροδημοτών της Ν.Δ. κ. Κ. Στεφανίδη; Να ξεκινήσει κανείς από τον άγριο νεοφιλελευθερισμό που ξεχειλίζει από το περιβάλλον των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, που κατακεραυνώνει την ταξική πολιτική αναδιανομής εισοδήματος που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή από την ταξική χυδαιότητα που διακρίνει τους εχθρούς της εργατικής τάξης και δη των γυναικών της βιοπάλης;

Κι αν οι ιδεοληψίες της κ. Ξαφά είναι γνωστές και δεν περιμένει κανείς να τις μάθει παραμονές των εθνικών εκλογών, είναι άκρως ενδιαφέρουσες οι απόψεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την Κωνσταντίνα Κούνεβα που τα τελευταία πέντε χρόνια κόσμησε με την παρουσία της την Ευρωβουλή και τίμησε με το έργο της όσους με την ψήφο τους το 2014 την εμπιστεύτηκαν.

«Τώρα που η Κούνεβα δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν βρίσκω» ήταν το σχόλιο του στελέχους της Ν.Δ. Κώστα Στεφανίδη στο Διαδίκτυο που προκάλεσε τα γέλια και τα εξίσου χυδαία σχόλια των ομοϊδεατών του για μια γυναίκα που πλήρωσε με τη σωματική της ακεραιότητα την ταξική της συνείδηση.

Ρεβανσιστές, χυδαίοι και επικίνδυνοι για όσες και όσους θεωρούν πως βρίσκονται ταξικά απέναντί τους, ετοιμάζουν μια αντεπίθεση στα λαϊκά στρώματα, στον κόσμο της εργασίας και σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους - και το μίσος τους δεν κρύβεται πίσω από το ενωτικό προσωπείο του Κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL