Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Αποκαλυπτήρια μνημονιακού Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτήρια μνημονιακού Γεωργιάδη

Τα λόγια του εκθέτουν τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στην αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Φίλη (στην ΕΡΤ) ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήταν αποκαλυπτικός - ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύθηκε τη δημοσιογραφική του εμπειρία.

Στον Άδ. Γεωργιάδη τέθηκε μία σειρά ερωτήσεων τις οποίες δεν απάντησε:

- Διατήρηση 13ης σύνταξης, σχολικών γευμάτων, επιδότησης ενοικίου αν κυβερνήσει η Ν.Δ.

- Πού θα βρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα 5,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τις φοροαπαλλαγές που υπόσχεται στους πλούσιους και ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος, πάνω από τα 3,5% πλεονάσματα, που υπολογίζει.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πάντοτε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού παρότι ο Ν. Φίλης του έδειξε tweet του προέδρου της Ν.Δ. όπου αποκαλούσε λαϊκισμό την αύξησή του. Και επιπλέον ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε την πρόταση Μητσοτάκη να αυξανόταν ο κατώτατος μισθός στο διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ (δηλαδή μόλις 3%-4%) και όχι 11% που τον αύξησε η κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σιώπησε επιμελώς για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και για τον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο που θέλει να επαναφέρει η Ν.Δ.

Δεν επανέλαβε ότι “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”, δήλωσε ότι θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία τη γειτονική χώρα στις διεθνείς σχέσεις, αλλά στο εσωτερικό θα την αποκαλεί "Σκόπια".

Σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη, για τις 15.000 απολύσεις που έγιναν επί Μητσοτάκη φταίει η... ΔΗΜ.ΑΡ.! Ο Κ. Μητσοτάκης διαφωνούσε, αλλά υποχρεώθηκε να τις κάνει, είπε, ξεχνώντας πως νωρίτερα είχε παραδεχθεί ότι ο ίδιος και η Ν.Δ. ήθελαν “τόσα και άλλα τόσα” μέτρα πέρα από αυτά που ζητούν το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε...

Ε, μετά από αυτά, το ότι διαψεύσθηκαν στον αέρα από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο οι ισχυρισμοί Γεωργιάδη ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν οι συντάξεις είναι το λιγότερο. Η πραγματικότητα είναι ότι η μέση σύνταξη το 2019 είναι αυξημένη κατά 20 ευρώ τον μήνα έναντι του 2014 με βάση τα στοιχεία του προγράμματος Ήλιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL