Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
"Πανωλεθρίαμβος" Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πανωλεθρίαμβος" Μητσοτάκη

Είναι λάθος η εκτίμηση ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για την ανάδειξη των νέων ευρωβουλευτών. Για ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος την Κυριακή ψηφίζουμε για πρόεδρο της Ν.Δ.!

Η εικόνα είναι συντριπτική. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζεται από τον λαό με εκδηλώσεις κοινωνικού μεσιανισμού, έχουμε την ψυχολογική και πολιτική κατάρρευση Μητσοτάκη από το δειλό ψιθύρισμα των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει. Την πρώτη εικόνα θα πρέπει να τη μελετήσουμε διεξοδικά και σε βάθος χρόνου.

Η δεύτερη εικόνα είναι πιο καθαρή. Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. τόλμησε και έκοψε τις ρίζες με κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά εκφράζει η Δεξιά. Τους συνταξιούχους, στους οποίους δεν εγγυάται τη 13η σύνταξη και θα τους κόψει την επικουρική σύνταξη. Τους μισθωτούς, στους οποίους υποσχέθηκε επταήμερη εργασία. Τους μικρομεσαίους, για τους οποίους επιφυλάσσει, "τον θάνατο του εμποράκου" από την επταήμερη λειτουργία των πολυκαταστημάτων. Τις γυναίκες, που θα τις γυρίσει στο σπίτι όπου είναι “κυρές κι αρχόντισσες”.

Η μιντιακή υπεροχή της Ν.Δ. δεν μπόρεσε να τα κρύψει. Εις μάτην επιστρατεύθηκε ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι επιτελείς απέσυραν τον Κ. Μητσοτάκη από την προεκλογική εκστρατεία. Ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές να κάνει kalamaraki day! Τον έστειλαν να μιλά για τα προσωπικά του στην Τσιμτσιλή και μετά για καφέ στη Γλυφάδα.

Η ρήξη της Ν.Δ. με τις παραδοσιακές δυνάμεις που αντιπροσωπεύει η συντηρητική παράταξη είναι πολιτικό γεγονός. Την Κυριακή οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αποφασίζουν αν ο προδότης των ιδεών και των κοινωνικών τάξεων της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος. Είναι η κρίσιμη μάζα που θα ορίσει (μαζί με την αποχή) τον πραγματικό νικητή των εκλογών.

Ο «σχεδιασμός» του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να εκπλήξει. Ο νεοδημοκράτης μπορεί να επιλέξει να αλλάξει τώρα αρχηγό, έτσι ώστε να πάει με άλλον στις εθνικές εκλογές. Δεν θέλει να έχει πρωθυπουργό τον Τσίπρα, που φοβάται ότι θα του «κατσικωθεί» για πολλά χρόνια, αλλά δεν θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να μπει νικητής στο Μαξίμου. Μπορεί να του χαρίσει την πρώτη θέση, αλλά με τέτοια ποσοστά που να τον οδηγήσει εκτός ηγεσίας της Ν.Δ.

Οι τροχιοδεικτικές βολές ήδη εξαπολύθηκαν και προέρχονται από όλες τις ομάδες της Ν.Δ. Και δεξιά, και αριστερά του Κ. Μητσοτάκη. Και από κάτω, και από πάνω. Και από τον Νίκο Δένδια, και από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στον αθλητισμό λένε «νίκη σαν ήττα». Εννοούν αυτό που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να τύχει τον Κ. Μητσοτάκη: ο "πανωλεθρίαμβός" του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL