Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ.

Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ, ζήτησε από το ΕΣΡ, αντί της προβλεπόμενης διακαναλικής συνέντευξης, η μετάδοση της οποίας είναι υποχρεωτική για τα ιδιωτικά κανάλια, να μεταδοθεί η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ζητάει να μην γίνει δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο -όπως σημειώνει- προέκυψε «προκειμένου ο Αλ. Τσίπρας να αποφύγει μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ». Έχουν και θράσος αυτοί που φυγομάχησαν από το ντιμπέιτ.

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι πιο απλό. Η Ν.Δ. κάνει την κεντρική της συγκέντρωση την Αθήνα, απόψε, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου. Το γήπεδο χωράει το πολύ 3.000 θεατές -λιγότερους αν τοποθετηθούν αυτά τα μεγάλα ταμπλό που κρύβουν ένα μέρος των κερκίδων- και, βεβαίως, η εικόνα αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα μιας ανοιχτής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτό θα κοστίσει στη Ν.Δ., η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ότι οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές υπερέχουν μακράν σε παλμό και μαζικότητα από τις δικές της. Έλα όμως που είναι αλήθεια.

Δεν μπορείς, φυσικά, με φτηνιάρικα διαδικαστικά κόλπα να δραπετεύσεις από την πραγματικότητα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι με τέτοιες κινήσεις η Ν.Δ. συμπεριφέρεται όπως αυτός που χάνει και προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά. Προφανώς κάτι ξέρουν...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο