Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Η κάλπη είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης ή εντολή ακύρωσης των θετικών μέτρων υπέρ των Πολλών (Video)

Η άμεση διαπροσωπική σχέση με τον κόσμο μου είχε λείψει παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τις συγκεντρώσεις της προεκλογικής περιόδου στην αρχή μιας συνέντευξης εφ' όλης της ύλης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Μπήκαμε σε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, συγκρουστήκαμε καταφέραμε και υλοποιήσαμε μια δύσκολη συμφωνία προστατεύοντας παράλληλα τους πιο αδύναμους, ενώ όπως πρόσθεσε η συμφωνία αυτή τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Το μέλημα μιας κυβέρνησης που θέλει να στηρίζεται στους πολλούς θέλει να μετατρέψει την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων. Η άλλη πλευρά θέλει να προστατέψει κάποιους λίγους. Δεν τον κατηγορώ για την ταξική του επιλογή τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τις πολιτικές του ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος σε αυτό το άλλο σχέδιο ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι: Τα δημοσιονομικά είναι αυτά που είναι αλλά ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η 13η σύνταξη είναι ανέφικτη ενώ εγώ πιστεύω ότι θα κινηθεί η αγορά γιατί ο συνταξιούχος θα το δώσει στο παιδί του.

Ειδικότερα στην κριτική που δέχεται από τη Ν.Δ. για τα πλεονάσματα υποστήριξε ότι: "Μας μιλούν για μεγάλα πλεονάσματα όταν αυτοί υπέγραψαν για ακόμα μεγαλύτερα. Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις έφεραν την σκληρότερη λιτότητα -κάναμε λάθος είπε το ΔΝΤ- η πραγματικότητα είναι οτι καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος και κάθε χρόνο το πλεόνασμα το αναδιανείμαμε στους πιο αδύναμους και με τον Σόιμπλε απέναντι".
Ήταν μια σπουδαία μεταρρύθμιση αυτή του κ. Κατρούγκαλου.

Πήραμε ελλειματικα ταμεία και το ασφαλιστικό έγινε βιώσιμο. Διορθώσαμε την σημαντική αδικία που υπήρχε στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Περιορίσαμε τη σπατάλη και εξορθολογισαμε τις εισφορές. Τό ότι έχουμε 2.5 δις κάθε χρόνο εξοικονόμηση πόρων από το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 9 μονάδες είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μια οικονομία που χρωστάει πάρα πολλά χρήματα, όταν ήρθαν να μας σώσουν τα γεράκια είχαμε ένα χρέος 120% και το πήγαν 180%. Με την ρύθμιση που κάναμε μειώνεται σταδιακά στο 180%. Το θέμα είναι όμως να δώσουμε την δυνατότητα στην οικονομία να παράγει. Καταφέραμε να γυρίσουμε την οικονομία σε ενάρετο κύκλο.Το πλεόνασμα που λέτε "ματωμένο" είναι οι θυσίες του λαού μας και για αυτό επιλέγουμε να το επιστρέψουμε πίσω. Εμείς το περίσσευμα θα το δώσουμε στους πολλούς και όχι στους λίγους.

"Έχουμε ήδη ψηφίσει μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ το 19, 10% μεσοσταθμικά, 30% για τις μικρές περιουσίες και περισσότερο για τους άλλους ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη λέει όχι, το ίδιο σε όλους. Γιατί πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα από ofshore με πισίνες;" αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τα χρόνια της κρίσης ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: Δεν έχει ξαναγίνει μια χώρα να χάνει το 25% του ΑΕΠ της εν καιρώ ειρήνης. Πήραμε μια χώρα χρεοκοπημένη και την βγάλαμε από την κρίση. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα που πήραμε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλο σχέδιο.

Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι τα μέτρα στήριξης των πολλών δεν έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Δεν έχουμε αντιδράσεις γιατί περιμένουν τι θα γίνει στις εκλογές γιατί αν αντιδρούσαν τώρα θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με 50%. Η κάλπη είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης ή εντολή ακύρωσης των θετικών μέτρων υπέρ των Πολλών υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο