Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη: Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη: Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά (Video)

Από το κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) της Κοζάνης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ειδική αναφορά στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ήρθαν το '20 και αντιμετώπισαν ρατσισμό και διακρίσεις. "Είμαστε εδώ για να τιμούμε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής".

"Η προσφυγιά ήταν αυτή που άλλαξε την Ελλάδα. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στα θύματα και ακόμα περισσότερο στα κατορθώματα του Ποντιακού Ελληνισμού" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.

https://www.youtube.com/embed/nCkP1aZyxOk?rel=0

"Μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα", μετέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό υπογράμμισε: "Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης".

“Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά”

Η μεγαλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγαλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χωρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία.

"Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών...Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία", είπε ο πρωθυπουργός.

Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

Η Ελλάδα των ελίτ των λίγων και εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία εξόδου από την κρίση. Έχει σχέδιο να μας γυρίσει ξανά στις εποχές εκείνες που ευημερούσαν οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι.

"Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τώρα που μπορούμε να δώσουμε πίσω ένα μέρος των θυσιών μας κατηγορούμε ότι δίνουμε δώρα και παροχές...

Δώρα έκαναν αυτοί στις διαπλεκόμενες ελίτ, στη διαπλοκή του φαρμάκου, στις οφσορ, σε αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω και δεν φορολογήθηκαν ποτέ. Εμείς έχουμε σχέδιο συγκροτημένο να προχωρήσουμε σε μια νέα οικονομική πολιτική που θα στηρίξει τους Πολλούς.

Οι προγραμματικές μας διαφορές είναι ξεκάθαρες διότι θέλουν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Κάνουν το λάθος να αποκαλύπτουν την κρυφή τους ατζέντα.

Δεν φταίμε εμείς που μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για την 7ήμερη εργασία, το παρωχημένο οκτάωρο και είπε ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και δεν μπορεί να το εγγυηθεί στον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα το πρόγραμμα της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη είναι ίδια και απαράλλακτη με το ΔΝΤ που κατέστρεψε την χώρα μας από το 2010 - 2014. Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία ΟΡΘΙΑ.

Κάναμε ένα πολύ δύσκολο συμβιβασμό το 2015 για να μπορούμε σήμερα όλοι μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά... να στηρίζουμε την κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν είμαστε εμείς που έχουμε σύνδρομο στέρησης από την εξουσία όπως αυτοί που γεννήθηκαν στα σαλόνια και έχουν σύνδρομο στέρησης από την πρώτη μέρα. Εμείς έχουμε απόλυτη συναίσθηση ποιον εκπροσωπούμε.

"Είμαστε περήφανοι" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας "που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να προστατεύσουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία"

Σταματήσαμε το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας

Σταματήσαμε την ρεμούλα, την διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοζάνη, ενώ υπογράμμισε ότι οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Είμαστε περήφανοι διότι σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας δώσαμε ελεύθερη πρόσβαση σε 2.5 εκ ανασφάλιστους συμπολίτες μας... που καταργήσαμε το 5ευρω για το οποίο περηφανεύεται ο Αδ. Γεωργιάδης, κάναμε προσλήψεις στα νοσοκομεία και σταματήσαμε το πάρτι, τη ρεμούλα, τη μίζα και τα νοσοκομεία έγιναν πλεονασματικά από ελλειμματικά.

 Πολλά καταφέραμε και στον τομέα της Πρόνοιας, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας τρέφονταν από τα συσσίτια όταν αναλάβαμε ή έψαχναν στους κάδους των απορριμμάτων. Η πρώτη πρωτοβουλία που πήραμε ήταν το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης για να στείλουμε το μήνυμα ότι κανένας δεν θα μείνει μόνος του στην κρίση. Σήμερα ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες είναι στα 3 δις ευρώ ενω παραλάβαμε προϋπολογισμό 800 εκ. ευρώ.

Στηρίζουμε τους αδύναμους και όλα αυτά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τα θεωρούν ανακύκλωση της φτώχειας γιατί για αυτούς το 150 που στηρίζει κάποιους ανθρώπους είναι το tip που αφήνουν στα ακριβά εστιατόρια.

Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και προχωράμε δίνοντας την 13η σύνταξη

4.500 προσλήψεις θα γίνουν στην ειδική αγωγή από τον Σεπτέμβρη διότι δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στον τομέα της Παιδείας. 15.000 προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων ενώ κάναμε αναμόρφωση του χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης καταργώντας τα ΤΕΙ και ιδρύοντας σχολές με αξία για τα παιδιά μας. Η πιο σημαντική όμως παρέμβαση μας είναι η μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί.

Επίσης, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις, αυξήσαμε τον κατώτατο. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλανε να μοιράσουν φοροελαφρύνσεις και δωράκια για τους λίγους και αν περισσέψει κάτι θα διαπραγματευτούν τα πλεονάσματα.

Εμείς μειώνουμε τους φόρους ΤΩΡΑ όχι στο μέλλον

Το πρόβλημα τους δεν είναι ότι οι ίδιοι δεν κατανοούν είναι ότι πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και ταλαιπωρεί τους πολλούς.

Είχαν τις επιστροφές 240 εκ ευρώ των μεγαλοβιομηχάνων στα συρτάρια τους και δεν τα έδιναν στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έδιναν σημασία για 4 δισ συμπολίτες μας που υπέφεραν από την ανθρωπιστική κρίση

Η ελίτ διχάζουν όχι οι Πολλοί

Δεν είμαι με τους πολλούς είμαι με όλους τους Έλληνες λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Δηλαδή με την 7ημερη εργασία, την κατάργηση της Δημόσιας Υγείας θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες, από το ασφαλιστικό Πινοσέτ θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες, από την κατάργηση του 8ώρου θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες, την κατάργηση των ΣΣΕ, της 13ης σύνταξης θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL