Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Νίκος Φίλης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Φίλης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

στη συζήτησή του με την Όλγα Κεφαλογιάννη της ΝΔ και τον Στέλιο Νικητιάδη του ΚΙΝΑΛ, στην εκπομπή στο OPEN.

Στην αρχή της συζήτησης ο Νίκος Φίλης, απαντώντας στα θέματα ασφάλειας, είπε ότι επειδή έχει καταρρεύσει η ατζέντα της ΝΔ στην οικονομία και στην κοινωνία, καταφεύγει στα ζητήματα της ασφάλειας για να τρομοκρατήσει και να παίξει με τα αισθήματα φόβου των πολιτών.

Τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας επί ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα και γίνεται προσπάθεια. Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών συγκεντρώσεων είναι απολύτως καταδικαστέες, όμως, δεν έχουν τέτοια κλιμάκωση, ώστε, να συνιστούν κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, όπως υπαινίσσεται η ΝΔ. 

Δεν υπάρχει εικόνα Καμπούλ ή Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, ούτε φοβούνται οι πολίτες να κυκλοφορήσουν, ενώ και στα Εξάρχεια όπου υπάρχει ειδικό πρόβλημα λόγω των διασυνδέσεων του οργανωμένου εγκλήματος με ορισμένες μορφές αντεξουσιασμού, η Αστυνομία παρεμβαίνει και συλλαμβάνει εμπόρους ναρκωτικών. Τα τρικάκια και οι μπογιές δεν μπορούν να βαφτίζονται τρομοκρατικές ενέργειες, να ξέρουμε πώς μιλάμε, είπε στη συνέχεια.

Και υπενθύμισε ότι, ακόμη περιμένουμε από τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσουν τις επιθέσεις βαριά οπλισμένων  ομάδων εφόδου τραμπούκων και ακροδεξιών,  που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή μετά τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.

Απαντώντας για τη ρίψη μολότωφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανέχεται την ανομία, είπε, ότι και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ γίνονταν πάρτι με μολότωφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Όταν απέδρασε ο Παλαιοκώστας ή όταν καίγονταν άνθρωποι στη ΜΑΡΦΙΝ δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε είπε ότι αποτελείται από μόνιμα μέτρα γενικής απόδοχής που ψήφισε και η ΝΔ. Aν είναι προεκλογικές παροχές όπως τα λέτε γιατί τα ψηφίσατε; Δεν είναι υποκριτικό αυτό; Αν δεν τα πίστευε τα μέτρα ας μην τα ψήφιζε, όπως έκανε το 2016 που η κυβέρνηση έδωσε τα Χριστούγεννα κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κι ας λέει όσα λέει ο κ. Στουρνάρας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κι άλλες φορές έχει εκφράσει απόψεις με τις οπίες δεν συμφωνούμε, όμως,  δεν είναι πάνω από τη Βουλή και τη συνταγματική τάξη.

Με όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ποιος είναι υπέρ των ελίτ και ποιος υπέρ των πολλών. Δεν είναι το ίδιο ο βιομήχανος και ο εργάτης. Υπάρχουν αντικρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα είπε, απευθυνόμενος, ειδικά, στην κυρία Κεφαλογιάννη.

Φύγαμε από τα Μνημόνια και τώρα αποκαθιστούμε αδικίες. Η ΝΔ αν τυχόν γίνει κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει την 13η σύνταξη ρώτησε στο τέλος ο κ. Φίλης την κυρία Κεφαλογιάννη, χωρίς να πάρει σαφή απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL