Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Εις Υγείαν των κορόιδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Εις Υγείαν των κορόιδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο τη Υγείας, έσπευσε να πει πως γι' αυτή τη θέση του τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ θα τον κατηγορήσουν ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Και για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή τη φορά έχει απόλυτο δίκιο, καθώς το σχέδιο που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει στο μυαλό του για τη Δημόσια Υγεία μονάχα την ιδιωτικοποίηση του συστήματος δεν προβλέπει, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα έρχονταν πέντε ιδιώτες επενδυτές, θα σήκωναν πέντε καινούργια κτήρια, θα έριχναν κάμποσα εκατομμύρια για την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, θα έδιναν δουλειά και σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους και θα πουλούσαν τις υπηρεσίες τους στους έχοντες. Δεν έχει όμως κάτι τέτοιο κατά νου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε κάτι τέτοιο υπόσχεται.

Αυτό που μας λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι ένα σύστημα όπου το κράτος θα βάζει τους εργαζόμενους και τις υποδομές πληρώνοντας μισθούς και κόστη λειτουργίας και ο συνέταιρος ιδιώτης θα βάζει το μυαλό, το κέφι, το μεράκι και την απαραίτητη μίζα ώστε να το παίζει διαχειριστής των κερδών ενός νοσοκομείου με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, που θα πρέπει να δίνουν πλέον και το κατιτίς τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν.

Γι΄ αυτό λοιπόν και έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικοποίησης του συστήματος της Δημόσιας Υγείας. Γιατί ιδιωτικοποίηση μπορεί να μην είναι, αλλά είναι ένα σχέδιο λεηλασίας των ταμείων του κράτους που θα έρθει να χρηματοδοτήσει ένα συνάφι ημετέρων, οι οποίοι θα έρθουν απλώς να επαναφέρουν τα "εισιτήρια του Άδωνι" και την πολιτική τού όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πηγαίνει άκλαφτος.

Και όλα αυτά μόνο λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση δεκαεννέα υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας που αγοράστηκαν με τα χρήματα που τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα εξοικονόμησαν μετά την έξωση των διάφορων εργολάβων που τα τελευταία χρόνια θησαύριζαν εις βάρος των φορολογούμενων.

Αυτό το σύστημα εξοικονόμησης πόρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου είναι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να διαλύσει επαναφέροντας το καθεστώς των ημετέρων, των εργολάβων και της μίζας σε ένα περιτύλιγμα "σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα" εις Υγείαν των κορόιδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL