Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Το σχέδιο της Ν.Δ. για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που κακότεχνα αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανικόβλητοι οι συριζομαδούροι από την κατακραυγή για τον Πολάκη και το κότερο της Παναγοπούλου, προσπάθησαν να σκεφτούν κάτι για αντιπερισπασμό.

Ο Τζανακόπουλος άνοιξε τον Οδηγό Ανυπόφορης Μαρξιστικής Ιδεοληψίας και, αφού τον μελέτησε, πρότεινε να αυξήσουν τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 75%.

Τελικά δεν τους φάνηκε τόσο καλή ιδέα, αλλά επειδή δεν ήξεραν τι άλλο μπορούν να κάνουν με τον ΦΠΑ στην εστίαση, έστειλαν κάποιον να κλέψει το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να δούνε τι λέει.

Ο κατάσκοπος παρέλαβε ένα κλεψίτυπο του προγράμματος της Ν.Δ. από μια ταβέρνα με γαρδούμπες στη Ραφήνα. Περισσότερα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε...

Το μετέφερε αμέσως στα υπόγεια του Μαξίμου, όπου το άνοιξαν και είδαν ότι προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

«Έλα ρε! Μπορεί να μειωθεί κιόλας ο ΦΠΑ;» είπαν όλοι με τεράστια απορία.

Έτσι προέκυψε η καταγγελία τη Ν.Δ. ότι οι μαδούροι αντιγράφουν το πρόγραμμά της.

Ανάλογα δραματικό παρασκήνιο υπήρξε και με το αφορολόγητο.

Η Ν.Δ. είχε καταθέσει τροπολογία να μειωθεί το αφορολόγητο με στόχο να την καταψηφίσει η ίδια και να αφήσει την κυβέρνηση να την ψηφίσει μόνη της.

Ήταν μια σατανική κίνηση αντίστοιχη ενός Βίσμαρκ, ενός Ματσίνι ή ενός Χρήστου Αρδίζογλου.

Οι μαδούροι ήταν έτοιμοι να τσιμπήσουν. Αλλά την τελευταία στιγμή γύρισαν δύο σελίδες μαζί από το νομοσχέδιο, είναι και άσχετοι με τα οικονομικά, και αντί να μειώσουν το αφορολόγητο, έδωσαν 13η σύνταξη.

(Και πάλι καλά να λέμε, την προηγούμενη φορά που το είχανε κάνει, βάλανε κάπιταλ κοντρόλ στις τράπεζες).

Για κοινωνικούς λόγους, η 13η σύνταξη θα δίνεται τον Μάιο, ώστε να έχουν λεφτά οι συνταξιούχοι να στείλουν τα χαλιά στο καθαριστήριο.

Όποιος θέλει όμως θα μπορεί να την καταψύξει και να την ξοδέψει τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει πρόβλημα μ’ αυτό.

Είναι ολέθρια για την οικονομία τα μέτρα, καταγγέλλει η Ν.Δ., αλλά θα τα ψηφίσει γιατί είναι τόσο χυδαία λαϊκιστικά που είναι αδύνατον να τους αντισταθείς.

Δεν βαριέσαι, είπαν, ας τα ψηφίσουμε τώρα να το ευχαριστηθούμε, κι από Δευτέρα, μετά τις εθνικές εκλογές, ξεκινάμε λιτότητα.

Ο Βέμπερ μόνο στράβωσε λίγο και δεν ξέρουμε πώς θα τον ψήσει ο Κυριάκος να μας μειώσει τα πλεονάσματα.

Εντάξει, θα κόψει κάποια από τα μέτρα, μην το κάνουμε θέμα τώρα, ας κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές και θα το κουβεντιάσουμε διεξοδικότερα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι μαδούροι χρέωσαν τη χώρα 200 δισ., υπάρχει άφθονος δημοσιονομικός χώρος για περικοπές.

Απλώς θα ήταν λίγο καλύτερα να μην μας δείχνει κατάμουτρα ο Βέμπερ πόσο πολύ μας σιχαίνεται τους βρομιάρηδες Νότιους.

Έξαλλη η Ν.Δ. με τον Τσίπρα που έκανε διακοπές με το κότερο της Παναγοπούλου την ίδια περίοδο που ο Μητσοτάκης, η Βόζεμπεργκ και η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου είχαν πάει ελεύθερο κάμπινγκ στη Γαύδο.

Είναι και καραμπινάτη διαπλοκή, γιατί ο Τσίπρας την έκανε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, παρ ότι κανονικά είναι ασυμβίβαστο με το να έχεις κότερο.

Δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα για τη θέση, που είναι πιστοποιητικό καθολικής άγνοιας ξένων γλωσσών, πλαστική σαγιονάρα και μπυροκοιλιά.

Ακριβώς έτσι στήνεται η διαπλοκή. Βρίσκεις την πλοιοκτήτρια στην ανάγκη να γίνει πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και της βουτάς το κότερο να πηγαίνεις βόλτες.

Και άμα γουστάρεις, φωνάζεις και τον Γαβρά να του εξηγήσεις πώς ακριβώς γουστάρεις την ταινία.

Εντάξει, η Ν.Δ. τα καταγγέλλει αυτά ως διαπλοκή γιατί δεν έχει ιδέα πώς είναι η πραγματική διαπλοκή και κάνει λάθη. Οπότε ας είμαστε λίγο ελαστικοί μαζί της.

Νομίζουν ότι τη διαπλοκή τη φέρνουν οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ο πελαργός.

Είναι λίγο κουραστική αυτή η ευαισθησία του Μητσοτάκη και του Άδωνι για το τι έκανε ο πατέρας του καθενός στη δικτατορία. Μόλις φτάσουμε στον πατέρα του Πλεύρη, ειδοποιήστε μας.

Και επίσης ψαχτείτε μήπως το δεξί χέρι κανενός είναι καταδικασμένο πρωτοδίκως για παιδεραστία, γιατί δεν θα ’χουμε μετά μούτρα να αμφισβητήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα των μαδούρων που καπνίζουν δημοσίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL