Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Στα ψιλά / Τα πράματα είναι πολύ άσχημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Τα πράματα είναι πολύ άσχημα

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες όταν μια πλαστή και κατασκευασμένη φωτογραφία ερχόταν να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου παρουσιάζοντας τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πατέρα του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως συνεργάτη των ναζί κατακτητών.

Ήταν Μάιος του 1985, παραμονές εθνικών εκλογών τότε όταν η μαύρη προπαγάνδα της εποχής βρήκε χώρο σε ένα από τα χυδαιότερα πρωτοσέλιδα του μεταπολιτευτικού Τύπου με σκοπό την πολιτική εξόντωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μόνο ως τραγική επανάληψη της ιστορίας μπορεί κανείς να εκλάβει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει πριν τρεις μέρες στη Βουλή, τα ίδια χυδαία όπλα με τα οποία χτύπησαν πριν από 34 χρόνια τον πατέρα του, κατά του πολιτικού του αντιπάλου και πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Βουτηγμένος στη λάσπη, το ψέμα και την άθλια συκοφαντία έγινε ακόμη πιο τραγικός ο αμετανόητος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας καθώς αποδείχτηκε αδύναμος να σηκώσει το βάρος μιας οφειλόμενης συγγνώμης. "Δεν μετανιώνω για όσα είπα στη Βουλή" δήλωσε με στόμφο την επόμενη ημέρα λερώνοντας ακόμη περισσότερο το όνομα που κάποιοι 34 χρόνια πριν προσπάθησαν να λερώσουν με μια συκοφαντία και αυτός κληρονόμησε.

Τότε ήταν που έτρεξαν να στοιχηθούν πίσω από την αθλιότητα του αρχηγού και οι λοιποί "μακελάρηδες" που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη που από τηλεοράσεως επεδείκνυε προχθές βράδυ μια φωτογραφία όπου ανάμεσα στους χουντικούς επέμενε πως εμφανιζόταν και ο "πατέρας του Τσίπρα". Τι κι αν είναι γνωστό τοις πάσι πως το επίμαχο πρόσωπο της συγκεκριμένης φωτογραφίας ήταν ο υπουργός της χούντας Διομήδης Αγγελόπουλος;

Τι κι αν δημοσιογράφοι και πολιτικοί που συμμετείχαν στο πάνελ εξηγούσαν στον κ. Κεφαλογιάννη πως κάνει λάθος; "Έχω καταγγελίες", κραύγαζε και "δεν ανακαλώ τίποτα" φώναζε για να εμπεδώσει το τηλεοπτικό κοινό το ότι και αυτός ήταν εξίσου με τον αρχηγό του αμετανόητος ψεύτης και συκοφάντης.

"Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον" είπε τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά καλό είναι να γνωρίζει πως μέλλον δεν έχει και ο πολιτικός που δεν διδάσκεται από την ιστορία. Αν μάλιστα μιλάμε για την ιστορία του πατέρα του και τη χυδαιότητα που εκείνος πριν 34 χρόνια αντιμετώπισε τα πράματα είναι πολύ άσχημα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL